Postata de Valencia cu un an in urma.
Am doi copii mici, ma gândesc in mare parte a zilei numai la lucruri urate, îmi este foarte frica sa nu se îmbolnăvească foarte rău. Simt ca îmi vine sa cad jos când au o simpla răceala. Nu mai am chef de nimic in ultima perioada . Stau cu frica in sân. Va rog sa mi dați un sfat , unde sa ma duc sa mi scot gândurile acestea din minte? Pe lângă astea mai sunt și alte lucruri cum ar fi ca le duc grija alor mei , mereu sunt cu gândul la ei sa fie bine și feriți de pericole .
Adauga raspunsacum un an
Buna ziua,
Este important sa stii ca anxietatea este destul de comuna printre parinti, mai ales la cei care au copii mici, dar poate deveni coplesitoare si sa afecteze calitatea vietii tale.
In astfel de situatii, este recomandat sa consulti un psiholog sau un psihiatru. Acestia iti pot oferi sprijin si te pot ajuta sa gestionezi anxietatea si grijile intr-un mod sanatos. Ei pot utiliza diferite tehnici terapeutice, precum terapia cognitiv-comportamentala sau terapia de relaxare, care pot ajuta la reducerea fricii si a stresului legate de sanatatea copiilor tai.
In plus, nu ezita sa ceri sprijinul celor din jurul tau, fie ca este vorba de partenerul de viata, membrii familiei sau prietenii apropiati. Comunicarea deschisa despre grijile tale poate aduce un sentiment de alinare si sprijin emotional.
Nu uita sa ai si grija de tine insati. Gaseste timp pentru activitati care iti fac placere si te relaxeaza, cum ar fi plimbarile in natura, cititul unei carti sau meditatia. Pastrarea unui stil de viata sanatos, care include o alimentatie echilibrata, somn adecvat si exercitiu fizic regulat, poate, de asemenea, sa te ajute sa te simti mai bine.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/top-20-moduri-de-a-rezolva-tulburarile-de-anxietate-si-stresul_10303
acum 10 luni
Este important să îți acorzi atenție și să îți gestionezi stresul și anxietatea pentru a putea fi mai prezentă și mai echilibrată în viața ta și în relația cu copiii tăi. Un prim pas ar putea fi să discuți cu un medic specialist în sănătate mintală, cum ar fi un psiholog sau un psihiatru. Aceștia te pot ajuta să identifici sursele de anxietate și să găsești modalități eficiente de a le gestiona.
Psihoterapia este o opțiune excelentă pentru a învăța tehnici de relaxare, pentru a înțelege și a schimba gândurile și comportamentele care contribuie la anxietate și pentru a obține sprijin emoțional în procesul de vindecare. De asemenea, anumite tehnici de gestionare a stresului, precum meditația, respirația profundă și exercițiile de relaxare musculară progresivă, pot fi de ajutor în reducerea nivelului de anxietate.
În plus, să ai o rețea de suport solidă este crucială. Poți căuta sprijin în familie și prieteni sau te poți alătura unui grup de suport pentru părinți, unde poți împărtăși experiențele și îngrijorările tale cu alți părinți care trec prin situații similare.
Nu uita să îți acorzi și timp pentru tine, să te ocupi de nevoile tale personale și să îți îngrijești sănătatea fizică și mentală. Este normal să ai grijă de copiii tăi, dar este important să îți amintești că și tu meriți să fii fericită și sănătoasă.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua