Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale

Actualizat: 27 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O reactie alergica apare atunci cand sistemul imunitar devine hipersensibil la anumite substante, precum alimente, polen, medicamente sau intepatura de albine. O substanta care provoaca o reactie alergica se numeste alergen. Multi dintre alergeni sunt substante cotidiene care sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, orice poate devei alergen daca sistemul imunitar are un anumit tip de reacie adversa la acesta.

Ce sunt alergiile?

Alergiile se dezvolta atunci cand sistemul imunitar al unei persoane reacioneaza excesiv la substante care sunt de obicei inofensive. Cand o persoana este expusa pentru prima data unui alergen, de obicei nu intampina o reactie. Adesea este nevoie de timp pentru ca sistemul imunitar sa-si construiasca o sensibilitate la substanta. In timp, sistemul imunitar invata sa recunoasca si sa-si aminteasca alergenul si in acest fel, incepe sa produca anticorpi pentru a-l ataca atunci cand apare expunerea.

Unele alergii sunt sezoniere. De exemplu, simptomele rinitei alergice pot atinge apogeu intre aprilie si mai, cand se acumuleaza in aer cea mai mare cantitate de polen din copaci si iarba.

Alergiile si glandele suprarenale

Majoritatea alergiilor implica eliberarea de histamina si alte substante pro-inflamatorii. Cortizolul, unul dintre hormonii primari produsi de glandele suprarenale, este un puternic agent antiinflamator si este secretat ca parte a raspunsului antiinflamator. Rolul sau este de a elimina si preveni inflamarea excesiva si roseata din tesuturi. Aceste raspunsuri antiinflamatorii impiedica spre exemplu umflarea tesutului in urma unei muscaturi de tantar sau inrosirea ochilor in cazul alergiilor.

Astfel, glandele suprarenale sunt un mediator important in eliberarea histaminei si a reactiilor inflamatorii. Atunci cand suprarenalele sunt obosite, produc mai putin cortizol pentru contracararea adecvata a reactiilor inflamatorii si astfel reactiile alergice se desfasoara necontrolat, permitand histaminei sa inflameze mai mult tesuturile. Eliminarea sau reducerea expunerii la alimente si substante care provoaca reacii alergice poate ajuta la intarirea functiei suprarenale. De asemnea, sustinerea optima a functiei suprarenale poate contribui la tratarea simptomelor alergice.

Tipuri de alergii
• Alergii sezoniere (rinite alergice) care de obicei se agraveaza atunci cand nivelurile de polen cresc sau se modifica, cum ar fi primavara sau toamna
• Alergii perene, care apar pe tot parcursul anului
• Alergii alimentare, cum ar fi alergii la crustacee
• Alergii la medicamente
• Alergii de interior, cum ar fi mucegaiul sau praful
• Alergii cutanate sau oculare
• Alergiile la animale de companie, cum ar fi cainii, pisicile, sau alergii la insecte

Simptomatologie

Simptomele cauzate de alergii variaza de la o persoana la alta, depind de cauzele reactiei alergice si variaza in functie de cat de severa este alergia.
• Cele mai frecvente simptome asociate alergiilor pot include:
• secretie nazala apoasa abundenta, mancarimi ale nasului, congestie nazala
• Eruptie cutanata, roseata, urticarie si mancarimi
• Umflarea limbii, a buzelor, a gatului sau a fetei
• Greata si varsaturi
• Diaree si crampe abdominale
• Tuse, respiratie suieratoare si probleme de respiratie (simptomele astmului bronsic pot fi uneori declansate de alergii)
• Ameeli si in cazuri severe, pierderea cunostintei

Top antihistaminice naturale

Vitamina C. Stimuleaza sistemul imunitar si de asemenea, acioneaza ca un antihistaminic natural. Potrivit unui studiu din 2018 despre rolul vitaminei C in tratamentul alergiilor, stresul oxidativ joaca un rol cheie in afectiunile alergice. Deoarece vitamina C este un puternic antioxidant si antiinflamator, poate actiona ca un tratament pentru alergii. Cercetatorii au observat ca administrarea de vitamina C a redus simptomele alergiilor si de asemenea, un deficit de vitamina C ar putea duce la declansarea alergiilor.

Extractul de Trei frati patati. Este cunoscut ca cel mai puternic antialergic, eficienta sa fiind observata in diferite tipuri de alergie (cutanat, respiratorie, digestiv etc.), precum si in cazul bolilor auto-imune, in dermatita atopic. Datorita continutului bogat de flavonoizi, vitaminele C si A, carotenoizi, este un puternic detoxifiant, neutralizeaza radicalii liberi din sange, regleaza sistemul imunitar si diminueaz episoadele alergice.

Extractul de Lemn-dulce. Cunoscut ca si “cortizonul natural” datorita uimitoarelor proprietati antiinflamatorii si antialegice, extractul de Lemn-dulce este recomandat in afectiunile sistemului imunitar. Intareste imunitatea, ajuta organismul in lupta contra racelii si calmeaza alergiile, eliberand caile respiratorii de secretii si calmand tusea.

Quercetina. Quercetina este un polifenol (flavonol) prezent in mod natural in fructe, legume si diverse plante medicinale. Conform expertilor, acest flavonol actioneaza ca un antihistaminic si antiinflamator natural, mentinand sub control cantitatea de histamina secretata in organism.

Extractul de urzica. Cercetarile au aratat ca extractul de frunze de urzica inhiba productia de histamine si a inflamatiei aferente. Decongestioneaza caile respiratorii, usureaza respiratia, reduce mancarimile si secretiile.

ALERGONAT
* Extract de Trei frati patati- cel mai puternic antiallergic natural
* Formula cu 7 extracte din plante cu efecte antihistaminice, imunomodulatoare si antialergice

ADJUVANT IN:
• alergie cutanata
• alergie oculara
• alergie respiratorie (febra fanului, alergie la praf etc.)
• alergie digestiva
• dermatita atopica, atopie

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Suferi de diabet? Iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame Suferi de diabet? Iata ce sfaturi sa urmezi pe timp de canicula Suferi de astm? Iata ce NU trebuie sa faci Suferi de hemoroizi? Iata ce trebuie sa mananci ca sa scapi de ei Suferi de alergii? Iata 6 factori care le-ar putea inrautati Te doare in gat? Iata 9 remedii care te scapa rapid de problema Spirulina, o comoara pentru sanatate! Aparate auditive vivante Antibiotice si analgezice naturale Top suplimente naturale ca sa stralucesti vara aceasta Artrita reumatoida si viata sexuala Afectiuni declansate de sex Solutii pentru cele mai rusinoase probleme ale barbatilor Reactia alergica la muraturi
Cere sfatul medicului ×