Vaccinul impotriva meningitei, un succes real

Actualizat: 23 Septembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

MenAfriVac, un vaccin meningococic de grup A, a redus cu pana la 94% riscul de meningita in aceasta regiune, unde rata mortalitatii din cauza acestei boli era una foarte mare.

Echipa de cercetatori condusa de specialisti de la London School of Hygiene & Tropical Medicine and Centre de Support de Sante Internationale (CSSI) din Ciad a evaluat capacitatea vaccinului in cadrul unei campanii de vaccinare in masa care a debutat in anul 2011.

Aproximativ 1,8 milioane de persoane cu varste cuprinse intre 1 si 29 de ani au primit o singura doza de PsA-TT in decembrie 2011. Incidenta de meningita de orice tip in regiunile acoperite cu imunizari a fost de 2,5 cazuri la 100.000 de persoane in 2012, comparat cu 43,6 cazuri la 100.000 de persoane in regiunile unde vaccinul nu a fost administrat.

Autorul cercetarii, Brian Greenwood de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a descris reusita vaccinului ca fiind una dintre cele mai mari realizari din domeniul medical.

Vaccinul PsA-TT a fost dezvoltat in cadrul proiectului Meningitis Vaccine Project, un parteneriat intre World Health Organization si PATH, cu ajutorul financinar din partea Fundatiei Bill si Melinda Gates.

Conform World Health Organization, meningita meningococica este o forma bacteriana de meningita si reprezinta infectarea membranei care inveleste creierul.

Meningita bacteriana este provocata, in cele mai multe cazuri, de infectia cu Neisseria meningitidis. In general, aceasta bacterie se regaseste in organism, dar nu provoaca boala. Ea ajunge sa fie daunatoare atunci cand, din diverse motive, patrunde in sange si in lichidul cefalorahidian.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Modalitati de prevenire a meningitei Encefalita Meningita aseptica (virala) Meningita bacteriana Meningita - cauze, simptome, tratament Boala Lyme nu este singura boala transmisa de capusa Bolile copilariei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Herpangina - cauze, simptome si tratament Dieta cu ciocolata Primul ajutor in caz de accident rutier Cleptomania Orgasmul feminin si masculin Sindromul de oboseala cronica Gestionarea atacurilor de panica