S-a inventat un vaccin impotriva infectiei cu E.coli si salmonela

Actualizat: 11 Iunie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele care calatoresc in anumite tari din Africa, Asia sau America Latina nu mai trebuie sa se teama ca se vor imbolnavi de diareea calatorului, o afectiune care se manifesta prin crampe abdominale constante, febra, varsaturi, stare de greata, deshidratare si diaree acuta.

Oamenii de stiinta au inventat un vaccin care anihileaza principalele cauza ale bolii infectia cu bacteria E.Coli si infectia cu salmonella.

Conform statisticilor, 10 milioane de turisti sunt afectati anual de diareea calatorului sau burta Delhi, tocmai din cauza infectiei cu cele doua bacterii - Escherichia Coli si salmonela, contactate fie prin intermediul alimentelor, fie din apa.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge sustin ca au produs un vaccin care poate combate efectele neplacute ale infestarii. Este vorba despre o pulbere care se administreaza sub forma de capsule, fara a fi nevoie de injectare. Vaccinul ar urma sa fie testat clinic la sfarsitul acestui an.

Profesorul Nigel Slater, cel care a coordonat echipa de cercetatori in vederea realizarii vaccinului, sustine ca diareea calatorului nu va mai fi o problema in viitorul apropiat.


Citeste si despre:

Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Infectia cu Escherichia coli Vaccinarea antigripala Vaccinarea antihepatita B (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Cum se transmite infectia cu rotavirus? Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Varicela - varsat de vant (infectie contagioasa) Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti De ce este importanta vaccinarea imediat dupa nastere Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Rabia - turbarea HIV Copilul tau are febra? Alung-o intr-o veselie! Diareea calatorului