Regulatorul de ritm cardiac fara baterii va fi disponibil din 2013

Publicat: 13 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou tip de regulator de ritm cardiac, care se incarca direct de la inima si nu mai necesita schimbarea bateriei, va fi disponibil pentru bolnavii de inima in cinci ani, potrivit cercetatorilor britanici de la Southampton University Hospital, citati de cotidianul Daily Mail.

In timpul testelor, cercetatorii au realizat ca inima poate produce 17% din energia necesara pentru functionarea unui regulator de ritm cardiac.

Regulatoarele de ritm cardiac sunt implantate la pacientii cu batai slabe sau neregulate ale inimii si transmit impulsuri electrice catre cord. Bateriile acestor dispozitive trebuie schimbate o data la sapte-zece ani, printr-o operatie care presupune anestezie generala si costa 10.000 de lire.

Cercetatorii au prezentat noul regulator la intalnirea American Heart Association, unde au testat si un micro-generator care ajuta inima sa produca mai multa energie prin bataile sale.


Citeste si despre:

Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Ce sunt si cum se manifesta tulburarile de ritm cardiac la adulti versus copii Bradiaritmia - ce trebuie sa stim despre bataile lente ale inimii Aritmia cardiaca la copii: Cauze, diagnostic si tratament Tipuri de ablatie cardiaca si tratamentul acestora Stimulatoarele cardiace si defibrilatoarele salveaza vieti in moduri diferite #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardiac Canicula, un adevarat pericol pentru cardiaci Cum se face Manevra Valsalva si in ce situatii este indicata Cardioversia - procedura de corectare a aritmiilor Cand si de ce se utilizeaza un pacemaker? Sindromul Brugada
Cere sfatul medicului ×