Alaptarea scade cu 50% riscul de depresie postnatala

Actualizat: 22 August 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit unui studiu complex intreprins de savantii de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, alaptarea bebelusilor reduce la jumatate riscul de depresie postnatala a mamicilor.

In conditiile in care 1 din 10 femei sufera de depresie imediat dupa nastere (postpartum), oamenii de stiinta britanici cauta constant masuri si metode eficace de combatere a acestui risc printre proaspetele mamici.

Cel mai nou studiu realizat in acest sens apartine britanicilor si a fost efectuat pe un esantion de aproape 14.000 de proaspete mamici.

Savantii au descoperit ca, pe langa multimea de beneficii pe care le are pentru sanatatea mamelor si a bebelusilor, alaptarea este una dintre cele mai puternice metode de combatere a depresiei postnatale.

Cercetatorii nu au oferit o explicatie stiintifica a modului in care influenteaza alaptarea scaderea riscului de depresie.

Acestia sustin insa ca efectul benefic ar putea fi pus pe seama faptului ca, in timpul hranirii la san a bebelusilor, in corpul mamei se elibereaza cantitati crescute de hormoni ai fericirii, care blocheaza declansarea anxietatii sau a depresiei.


Citeste si despre:

Poate un tatic sa aiba depresie postnatala? Depresia postpartum - de ce apare si cum poate fi invinsa? Cum putem reduce riscul depresiei? Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie? Alaptarea Depresia post-partum Depresia - tristetea patologica De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Diferenta dintre depresia si psihoza postpartum Care este legatura dintre alcool si depresie? Depresia postpartum (dupa nastere) Depresia perinatala – cum poate fi recunoscuta si ce masuri trebuie luate Depresia la copil si adolescent Depresia la femei Gestionarea depresiei in timpul distantarii sociale