Alaptarea scade cu 50% riscul de depresie postnatala

Publicat: 22 August 2014

Potrivit unui studiu complex intreprins de savantii de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, alaptarea bebelusilor reduce la jumatate riscul de depresie postnatala a mamicilor.

In conditiile in care 1 din 10 femei sufera de depresie imediat dupa nastere (postpartum), oamenii de stiinta britanici cauta constant masuri si metode eficace de combatere a acestui risc printre proaspetele mamici.

Cel mai nou studiu realizat in acest sens apartine britanicilor si a fost efectuat pe un esantion de aproape 14.000 de proaspete mamici.

Savantii au descoperit ca, pe langa multimea de beneficii pe care le are pentru sanatatea mamelor si a bebelusilor, alaptarea este una dintre cele mai puternice metode de combatere a depresiei postnatale.

Cercetatorii nu au oferit o explicatie stiintifica a modului in care influenteaza alaptarea scaderea riscului de depresie.

Acestia sustin insa ca efectul benefic ar putea fi pus pe seama faptului ca, in timpul hranirii la san a bebelusilor, in corpul mamei se elibereaza cantitati crescute de hormoni ai fericirii, care blocheaza declansarea anxietatii sau a depresiei.


Email

Citeste si despre:

Poate un tatic sa aiba depresie postnatala? Depresia postpartum - de ce apare si cum poate fi invinsa? Cum putem reduce riscul depresiei? Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie? Alaptarea Mentine-ti ficatul sanatos! Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Tot ce trebuie sa stii despre Berberina Depresia post-partum Depresia - tristetea patologica Diferenta dintre depresia si psihoza postpartum Care este legatura dintre alcool si depresie? Depresia postpartum (dupa nastere)