Scapa de calcaiele inestetice vara. Remedii naturale rapide!

Actualizat: 12 August 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Calcaiele crapate, cu piele aspra, sunt o adevarata problema pe timpul verii, nu numai din punct de vedere estetic, ci si pentru ca iti pot provoca dureri.

In afara de piele uscata si crapata, mai pot aparea simptome precum roseata, mancarimea si inflamatia locala.

Printre cauzele aparitiei calcaielor inestetice se numara hidratarea insuficienta, purtarea frecventa de incaltaminte decupata, o dieta nesanatoasa sau igiena incorecta a picioarelor.

Din fericire, exista mai multe remedii naturisite care te vor scapa de aceasta problema.

Uleiul de masline

Un remediu la indemana este uleiul de masline. Il aplici pe calcaie si pe talpi si masezi usor, pana cand intra in piele. Poti pune si o pereche de sosete, pentru ca uleiul sa patrunda mai bine in piele.

Uleiul de masline este bogat in vitamine si minerale care hranesc pielea si ajuta si la o buna hidratare. Cel mai bine este sa aplici uleiul cu jumatate de ora inainte sa mergi la culcare.

Inainte de a aplica remediul, ai grija sa-ti exfoliezi bine calcaiele si talpile cu ajutorul pietrei ponce. Astfel vor fi indepartate toate celulele moarte.

Lamaile

Zeama de lamaie este un alt leac eficient la care poti apela cu incredere daca vrei sa ai calcaie frumoase. Datorita aciditatii, sucul de lamaie va inmuia pielea.

Nu trebuie decat sa tii picioarele intr-un lighean cu apa calduta, in care ai pus suc de lamaie. Nu folosi apa fierbinte, pentru ca usuca pielea.

Dupa ce ai tinut picioarele in apa cu zeama de lamaie, timp de 10-15 minute, ai grija sa folosesti piatra ponce, pentru a indeparta pielea moarta. Apoi te speli pe picioare si le invelesti intr-un prosop, cateva minute.

Apa de trandafiri cu glicerina

Ca sa ai calcaie moi iti va fi foarte utila combinatia dintre glicerina si apa de trandafiri.

Glicerina este cea care inmoaie si hidrateaza in profunzime pielea, in timp ce apa de trandafiri, bogata in vitaminele A, B3, C, D si E, are proprietati antiinflamatoare si antiseptice.

Nu trebuie decat sa amesteci cantitati egale de apa de trandafiri si glicerina intr-un bol si sa aplici pe talpi si pe calcaie, seara, inainte de culcare.

Untul de shea

Foarte eficient pentru prevenirea si tratarea crapaturilor pielii este untul de shea. Este bogat in acizi grasi, vitaminele A, E, si K, avand puternice proprietati hidratante. Acesta se aplica direct pe locurile afectate.

Bananele si uleiul de cocos

Fructele contin enzime care inmoaie pielea calcaielor, astfel incat acestea sa devina moi si sa aiba un aspect sanatos.

Poti face o pasta dintr-o banana, cu o lingurita de ulei de cocos si jumatate de avocado. Te dai cu aceasta pasta pe calcaie si pe talpi si o lasi sa actioneze timp de un sfert de ora, dupa care te speli cu apa calduta.

Laptele si mierea

Laptele si mierea sunt unele dintre cele mai puternice elemente hidratante din natura, ducand la o piele moale si catifelata. In plus, mierea are si proprietati antibacteriene.

Ia o ceasca de miere si doua cani de lapte putin caldut, pe care le pui intr-un lighean. Amesteci bine, apoi tii picioarele 10 minute in aceasta compozitie.

Dupa aceea, iti masezi bine picioarele si le introduci din nou in lighean, alte 10 minute. Iar la final, te speli pe picioare cu apa calduta.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Solutii simple pentru a scapa de calcaiele crapate Remedii naturale pentru calcaiele uscate Ce poti face pentru a avea calcaie frumoase si sanatoase Trucuri pentru o piele frumoasa in timpul verii Ingrijirea picioarelor Sfaturi pentru o frumusete de durata Cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Laserul CO2 – procedura de ultima generatie pentru reducerea ridurilor si a cicatricilor pielii Afectiuni comune ale picioarelor Despre sanatatea pielii si dermatomicoze Trucuri pentru frumusete pe perioada de vara Cum sa va protejati pielea iarna Protejati-va pielea de efectele nocive ale iernii Afla de ce este bine sa consumi ulei de masline extravirgin Cand nu este indicat pentru gatit uleiul de masline?