Scapa de diaree! Solutia in tratamentul diareei acute: Mucoprotectoarele

Actualizat: 21 Iunie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Digestia sanatoasa este una dintre principalele fundamente ale starii noastre de bine. Nu este o surpriza ca intestinul uman, cu o suprafata de pana la 500 m2, este cea mai importanta parte a tractului digestiv si joaca un rol important in apararea corpului nostru de imbolnaviri.

Diareea – definitie si cauze

Diareea, definita de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca eliminarea a mai mult de trei scaune pe zi (in general mai multe decat in mod obisnuit, pentru fiecare individ ), scaune moi sau lichide, poate fi acuta sau cronica.

Diareea acuta, incepe brusc si poate dura pana la doua saptamani, de obicei, fiind cauzata de o infectie virala, bacteriala sau parazitara. In cazul in care diareea dureaza o perioada mai lunga de timp, ar trebui sa va adresati medicul dumneavoastra.

O imagine de ansamblu a celor mai importante cauze de diaree:

Cum se trateaza diareea?

In principiu, este foarte important de identificat si tratat cauza diareei.
Diareea se tratateaza simptomatic.
In cazul pierderii masive de lichide, corpul poate deveni periculos de deshidratat, si de aceea este important sa actionati rapid.
Sugarii, copii mici si persoanele in varsta sunt, in mod special, expusi riscului de deshidratare prin diaree.

Farmaciile pot oferi remedii variate in caz de diaree, incepand cu produse care inlocuiesc lichidele si electrolitii ( saruri de rehidratare), produse care refac flora intestinala, produse pe baza de film organic care protejeaza mucoasa intestinala infectata ( mucoprotectoarele), inhibitori ai miscarilor intestinale etc

Mucoprotectoarele- ce sunt si cum actioneaza

Mucoprotectoarele ( gelatina tanat, Tasectan) sunt polimeri care protejeaza celulele epiteliale intestinale de patrunderea agentilor patogeni sau a antigenilor.

Pentru a vedea cum actioneaza mucoprotectorii te rugam sa vizualizezi clipul atasat

Mucoprotectorii intrerup cercul vicios ce duce la exacerbarea bolii si permit organismului sa neutralizeze singur agresiunea.

Mucoprotectorii

Prin urmare, ei ofera pacientului o solutie alternativa.

Actiunea mucoprotectoarelor in restabilirea functiei fiziologice a peretilor intestinali

TASECTAN este un mucoprotector folosit pentru a restabili functia fiziologica a peretilor intestinali. Tasectan este conceput specific pentru a controla si reduce simptomele asociate cu diareea provocata de diverse cauze, simptome cum ar fi tensiunea abdominala si defecarile frecvente.

Efectul apare in primele 12 ore.



El are o tripla actiune

Gelatina tanat din care este compus produsul nu este modificata la nivelul stomacului si actioneaza prin formarea unui film care protejeaza mucoasa intestinala, reducand frecventa si durata episoadelor diareice.

Datorita abordarii sale inovatoare si ingredientelor naturale, Tasectan poate fi administrat si la copiii cu varsta mai mica de trei ani.
TASECTAN este raspunsul fiziologic la diareea acuta la sugari, copii, adulti si pacientii varstnici care poate fi pus intre cele doua poze de mai sus.

Alte remedii folosite in diaree

• Inlocuirea de lichide si electroliti (= terapia de baza a diareei)

In cazul in care diareea a condus la pierderea multor lichide intr-un interval scurt de timp, aceste lichide si electroliti vor trebui inlocuite. Exista disponibile o serie de solutii specifice - saruri de rehidratare.

• Inhibitorii crampelor & inhibitorii miscarilor intestinale

In cazul crampelor stomacale puternice, remediile de alinare, spasmolitice, pot oferi ajutor. Cateodata, pot fi folosite medicamente, ca inhibitorii miscarilor intestinale, care consecutiv actiunii lor reduc numarul de scaune.

• Antibiotice

In functie de cauza diareei, antibioticele pot fi folosite in schema de tratament. Decizia daca acest tratament poate fi necesar, daca este o infectie bacteriana sau nu, trebuie luata doar de catre medicul dumneavoastra.

• Probiotice

Administrarea de probiotice sub forma de capsule, iaurturi , bauturi etc. poate scurta durata diareei acute (cu aproximativ o zi), dar principalul lor scop este ca remediu preventiv.

Sfaturi utile in diaree

Totodata cand intestinul intra in greva, chiar si mici modificari in dieta pot avea efecte mari.

Iata cateva sfaturi pentru a face fata diareei.

• Beti multe lichide

• La inceput mancati alimente usor de digerat

• De preferat mancati doar

• Evitati

• Mai putine grasimi, cum ar fi uleiurile vegetale, margarina si untul.

• Contactati un medic de fiecare data cand diareea este severa si persistenta sau in caz de diaree la copiii cu varsta mai mica de 3 ani, mai ales cand sunt prezente si alte simptome

Tasectan este un dispozitiv medical marca CE, disponibil in farmacii. Pentru mai multe informatii referioare la efectele sau la posibilele efecte secundare, adresati-va medicului sau farmacistului si cititi prospectul din interiorul ambalajului.

Montavit- Reprezentanta pentru Romania, str. Poet Andrei Muresanu nr. 5, apt. 6, sect . 1 tel./ fax 021-230.33.51, [email protected]. www.montavit.ro


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Migrena (tipuri, stadii, cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, tratament) Diareea la copiii mai mici de 11 ani Diareea calatorului Diareea la copii - sfaturi dietetice Guta - cauze, simptome, tratament Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Tratament pentru cresterea parului Diareea cronica Sindromul de colon sau intestin iritabil - diagnostic si tratament Ce sa mancati cand suferiti de diaree Diaree – semne si alimentatie corespunzatoare