Vaccinul pentru meningita B ar putea aparea in mai putin de un an

Actualizat: 14 Ianuarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vaccinul contra meningitei B este in atentia cercetatorilor de foarte mult timp, avand in vedere ca este una dintre formele cele mai periculoase ale acestei infectii.

Oamenii de stiinta britanici de la Agentia Britanica pentru Protectia Sanatatii au anuntat ca au finalizat testele pentru noul vaccin si ca acesta ar putea aparea pe piata anul acesta.

Meningita B, de tip bacterian, este una dintre cele mai comune, dar si fatale forme ale bolii, in special in randul copiilor. Cercetatorii britanici lucreaza de mult timp la elaborarea vaccinului care sa protejeze contra acestei infectii, iar dupa lungi cercetari, se afla pe punctul de a-l lansa pe piata.

Vaccinul numit Bexsero este o forma de imunizare cu spectru larg, care protejeaza impotriva a 800 de tulpini ale bacteriei meningococ B. Cercetatorii au terminat testele si, in prezent, asteapta aprobarea Agentiei Europene pentru Medicina, proces care mai dureaza cateva luni, iar dupa aceea, vor lansa vaccinul pe piata.


Citeste si despre:

Meningita - cauze, simptome, tratament Importanta vaccinarii pentru persoanele in varsta! Meningita aseptica (virala) Cele mai contagioase boli pe care le poti lua in spatiile comune Avantajele alaptatului prelungit Ce vaccinuri sunt necesare adultilor Sindromul Reye - posibila complicatie cauzata de administrarea aspirinei #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Malaria Varicela Durerile de urechi - cauze, simptome si tratament Antrax: cauze, simptome, tratament Masuri de prim ajutor in cazul muscaturilor de caine. Cum pot fi prevenite infectiile Infectiile urechii Pericolele ignorarii tuberculozei
Cere sfatul medicului ×