Numarul copiilor care se nasc cu malformatii congenitale este in crestere

Publicat: 14 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Numarul copiilor care se nasc cu malformatii congenitale este in crestere, printre principalele cauze fiind numarul mare de mame care nasc la varste inaintate, precum si cel al femeilor care nu merg la medic pe durata sarcinii, apreciaza reprezentantii Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania.

"Printre cele mai complexe proceduri pe care le executam ca medici plasticieni se numara repararea malformatiilor congenitale, cum ar fi despicatura de buza sau nas, malformatii ale mainilor si ale picioarelor", a declarat presedintele Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, prof. dr. Ioan Lascar.

Procentul malformatiilor congenitale a ajuns la peste 5% din totalul nasterilor, fata de 4% in anul 2000, potrivit estimarilor Centrului de statistica sanitara din Ministerul Sanatatii.


Citeste si despre:

Malformatiile congenitale Care este varsta optima pentru a avea un copil? Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos Solutii naturale de deparazitare Lactoferina, proteina din lapte, sigura si eficienta in anemie si nu numai Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Tehnicile de reproducere asistata - ART Cauze generale ale infertilitatii masculine