Vara inseamna soare, vacante, zile si nopti petrecute in compania celor dragi. De aceea, este important sa va ingrijiti din timp de silueta, dar mai ales de piele, fiindca aceasta este cel mai mult supusa agresiunilor mediului inconjurator.
In sezonul estival, doamnele si domnisoarele trebuie sa acorde o importanta deosebita tenului, parului, dar si calcaielor. Deseori, picioarele crapate, arsurile solare sau eruptiile cutanate pot dauna atat sanatatii, cat si frumusetii unei femei.
• Acordati atentie ingrijirii picioarelor. Pe langa pedichiura clasica, necesara mai ales vara pentru a evita craparea calcaielor, mai puteti cere ajutorul medicului dermatolog.
In functie de tipul de piele si de eventualele probleme pe care le aveti, acesta va poate prescrie o crema cu uree. Aceste creme, de regula, contribuie la netezirea calcaielor.
• Protectie solara. De protectie solara aveti nevoie in fiecare zi, indiferent daca este sau nu soare puternic, vara sau iarna.
Foarte multe creme hidratante contin protectie solara, iar cele mai recomandate sunt cele care au un factor de protectie solara (SPF) de cel putin 30.
Ca sa fiti sigure, cititi cu atentie eticheta ingredientelor produselor de protectie solara. Acestea trebuie sa contina agenti care blocheaza atat razele UVA, cat si pe cele UVB.
Aplicati pe tot corpul crema cu factor de protectie solara, inclusiv pe buze, deoarece acestea sunt vulnerabile si supuse riscului de a dezvolta cancer de piele.
Atentie, crema se aplica regulat, dupa inot sau dupa ce ati transpirat.
Chiar daca este innorat, razele ultraviolete pot ajunge pe piele, astfel incat este necesar sa va protejati chiar si in zilele fara soare stralucitor.
In plus, multe produse de ingrijire si de machiaj contin un agent SPF, insa recomandat ar fi sa le alegeti pe cele care au o valoare mai mare de 15.
• Bai benefice pentru piele. Puteti adauga in apa cateva plicuri de saruri minerale. Ulterior, aplicati pe corp o crema special destinata catifelarii pielii, dar si hidratarii acesteia. Indicate sunt si uleiurile naturale.
• Exfolierea pielii acasa. Este recomandat ca macar o data pe saptamana sa va exfoliati pielea pentru a indeparta celulele moarte si a stimula procesul natural de regenerare. Pielea uscata se exfoliaza o data pe saptamana, iar pielea grasa, de doua ori pe saptamana.
• Nu exagerati cu produsele antiacneice. Specialistii atrag atentia ca acestea, daca sunt folosite in exces, pot agresa si imbatrani pielea.
• Renuntati la fumat. Este cunoscut faptul ca unul dintre efectele nedorite ale acestui viciu este imbatranirea si ridarea pielii.
• Adoptati o dieta echilibrata. Pentru o piele sanatoasa este indicat sa consumati cat mai multe fructe, legume, carne slaba si cereale integrale. Dieta este la fel de importanta precum ingrijirea locala cu ajutorul cremelor speciale.
• Hidratati-va corespunzator! Razele soarelui va pot usca pielea, favorizand transpiratia; de aceea, pentru a ramane hidratati trebuie sa beti cat mai multa apa. Daca sunteti o persoana activa, atunci trebuie sa beti cel putin opt pahare de apa in decursul unei zile.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.