Iarna aduce primii fulgi de zapada, dar in anotimpul friguros trebuie sa ne imbracam cu mai multe pulovare. De asemenea, vremea rece este cea care determina craparea si uscarea pielii.
Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va pregatiti pielea pentru sezonul rece
1. Folositi o crema mai grasa decat cea utilizata de obicei - Dupa schimbarea garderobei de toamna cu cea de iarna, ar fi recomandabil sa va schimbati si crema de uz zilnic. Cremele hidratante, grase sunt de preferat lotiunilor, care nu ofera o bariera suficient de uleioasa ca sa ajute diminuarea pierderii de apa din piele.
Cremele patrund mai greu in piele dar protejeaza mai mult impotriva temperaturilor extreme si a umiditatii. Pielea, de obicei, va reactiona mai bine iarna daca va fi acoperita de o crema hidratanta mai grasa decat cea folosita in alte anotimpuri, care va avea in compozitie mai multe substante uleioase si mai putina apa. Aplicarea cremelor se recomanda, mai ales pe perioada noptii.
2. Faceti dusuri scurte - In mod ironic, lucrurile care dau o stare de confort pe timp de iarna, cum ar fi dusurile sau baile lungi si calde, pot provoca uscarea pielii si lipsa de umiditate a acesteia pe termen lung.
Se va opta pentru dusurile scurte, caldute, ce se vor face chiar iainte de culcare. Apoi se va aplica un strat de crema hidratanta pe toata pielea de pe fata pana la picioare. Ziua se recomanda utilizarea gelului de dus in loc de sapun pentru o hidratare suplimentara.
3. Aplicati pe piele creme de protectie solara - Desi in timpul iernii pielea oricarei persoane este expusa mai putin la soare, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie protejata de razele solare. Sunt recomandate cremele de protectie solara cu factor de protectie 15 sau mai mare (pentru cei care isi petrec mai mult timp in aer liber, indiferent ca practica sporturi de iarna sau lucreaza).
4. Evitati sursele de stres - Iarna aduce cu sine sarbatorile si concediile placute, dar care pot avea un efect negativ asupra sanatatii pielii. Alcoolul, mesele bogate si somnul insuficient isi pot pune amprenta intr-un mod neplacut.
Unii oameni stiu ca stresul determina aparitia anumitor boli ale pielii, cum ar fi acneea sau intoleranta la frig. De aceea trebuie adoptate masuri prin care stresul sa fie eliminat, iar pielea poate fi tratata cu medicamente topice, cum ar fi peroxidul de benzoil, inainte de aparitia eruptiilor.
Specialistii recomanda evitarea zaharurilor simple si hidratilor de carbon (care se gasesc din belsug in alimetnele procesate) pentru a se evita aparitia acneei care apare in situatiile stresante.
5. Purtati manusi - Cei mai multi oameni, asteapta pana cand temperaturile scad semnificativ, pentru a purta manusi. Cu toate acestea, specialistii recomanda sa se poarte manusi in orice zi a iernii pana spre primavara.
Explicatia este ca din cauza frigului orice leziune cutanata minora se poate transforma intr-o fisura care s-ar putea infecta. Pe buze se va aplica balsam, din acelasi motiv. Pielea trebuie protejata pentru a se preveni deteriorarea ei.
6. Folosirea unui umidificator - Instalatiile de incalzire, pot ridica temperatura din locuinte dar scad umiditatea din aer. Este recomandabil sa se foloseasca un umidificator pentru restabilirea umiditatii din aer si pentru a se evita uscarea pielii.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.