Incepe testarea clinica a primelor tratamente experimentale contra Ebola

Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In decembrie vor incepe studii clinice pe pacienti umani pentru testarea primelor tratamente experimentale impotriva infectiei cu Ebola (febrei hemoragice). Testarea va avea loc in Africa de Vest, zona considerata epicentrul epidemiei, au anuntat specialistii de la "Medici fara Frontiere".

Tratamentele experimentale includ doua medicamente antivirale - brincidofovir si favipiravir (unul din America, iar celalalt, din Japonia). Ambele terapii au fost aprobate pentru tratarea altor boli, dar nu au fost niciodata testate pentru infectia cu Ebola la oameni.

Cercetatorii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si de la "Medici fara Frontiere", direct implicate in aceste studii, spera sa obtina primele rezultate ale testarii in februarie 2015.

Specialistii spera sa obtina rezultate favorabile si, in acest fel, sa fie capabili sa livreze un tratament adecvat pentru boala care ucide pana la 80% dintre persoanele infectate.


Citeste si despre:

Simptomele anemiei, teste de diagnosticare si tratament Transplantul de fecale, tratament eficient contra colitei ulcerative Pneumonia pneumococica - manifestari clinice, evolutie, complicatii, tratament Mononucleoza infectioasa – tablou clinic, diagnostic si tratament Vertijul paroxistic benign: tablou clinic, diagnostic si tratament Manifestarile si tratamentul supradozei cu antidepresive Ingrijirea pacientilor muribunzi 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine Cat de periculosi sunt cartofii prajiti? Profilaxie - cum se previne aparitia cariilor la copii? Sindromul Rapp-Hodgkin (displazia ectodermala anhidrotica) Cauzele sangerarilor mamelonare, dar si manifestarile ce le pot insoti Cancerul cervical - stadializare si tratament Investigatii medicale recomandate in primul an de viata al bebelusului