Romania - tara de excelenta in terapia infectiei cronice cu virusul hepatitei C

Actualizat: 20 Octombrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Romania a fost desemnata ca si tara de excelenta in terapia infectiei cronice cu virusul hepatitei C, iar Centrul de Medicina Interna Fundeni este considerat centru de excelenta in promovarea de noi molecule antivirale pentru tratamentul hepatitelor.

Aceasta alegere este consecinta succesului inregistrat de al XX-lea Congres National de Hepatologie si de cel de-al Doilea Curs Balcanic Precongres desfasurate pe 17 – 18 septembrie 2010 la Bucuresti si organizate de Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului si de Fundatia “Acad. Marin Voiculescu”. Cele doua evenimente s-au bucurat de participarea celor mai prestigioase personalitati ale hepatologiei europene si americane, iar in urma amplelor dezbateri a fost certificata expertiza Centrului de Medicina Interna Fundeni in managementul terapeutic al infectiilor cronice hepatitice B si C.

Mai multe informatii despre acest succes al medicinei locale vor fi furnizate in cadrul Conferintei de Presa organizate de Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului impreuna cu o echipa de experti europeni pe data de 16 noiembrie 2010, la o ora si intr-o locatie pe care vi le vom comunica ulterior.

Conform unor estimari din 2001 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume sunt 180 de milioane de persoane infectate cu virusul hepatitei C, ceea ce inseamna o prevalenta de 3%. Date mai recente (2007) apreciaza numarul persoanelor infectate in lume cu virusul hepatitei C la 300 de milioane de persoane. In Romania prevalenta hepatitei C este de 3,23%, respectiv 633.000 de persoane sunt infectate cu acest virus.


Citeste si despre:

Hepatita cronica cu virus B - cum se pune diagnosticul? Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Hepatita virala cronica cu virus C - tratament, efecte adverse Infectia cu VSR (Virusul Sincitial Respirator) la nou nascuti Markerii de depistare ai virusului Hepatitei B Vaccinarea antihepatita B (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Hepatita B – simptome, cauze, tratament si preventie Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Hepatita B - Sa cunoastem realitatea! Persoanele cele mai predispuse aparitiei hepatitei C Hepatita B – ce trebuie sa stii despe aceasta boala Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Gastrita cronica Complicatii ce apar in urma infectiei Covid19 Pasi de urmat cand crezi ca ai fost infectat cu coronavirus