Doua noi medicamente compensate pentru hepatita B, disponibile din octombrie

Publicat: 22 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bolnavii de hepatita cronica B vor beneficia, din octombrie, de doua noi medicamente compensate, mult mai eficiente fata de cele actuale datorita rezistentei de lunga durata impotriva virusului, a anuntat, joi, Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului.

"Principalul obiectiv al tratamentului contra hepatitei B este reducerea incarcaturii virale din sange pana la un nivel nedetectabil. Pana la 60% dintre pacienti pot dezvolta rezistenta la unele medicamente antivirale actuale. Cele doua noi medicamente, Baraclude si Entecavir, pot ajuta pacientul sa mentina incarcatura virala nedetectabila pe un termen mai lung", explica presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, prof. dr. Mihai Voiculescu.

Potrivit datelor statistice, in prezent, sunt inregistrati ca fiind infectati cu hepatita cronica B peste un milion de romani, dintre care doar 1.400 urmeaza un tratament. Restul pacientilor se afla pe liste de asteptare, din cauza criteriilor severe de selectie si a dotarii necorespunzatoare a spitalelor din Romania, a mai precizat presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

In toata lumea, peste un milion de oameni mor, anual, din cauza hepatitei B.

Virusul hepatitei B este considerat al doilea agent cu potential cancerigen, dupa tutun, potrivit Organizatia Mondiale a Sanatatii.


Citeste si despre:

Hepatita C. Cum poate fi diagnosticata rapid si ce tratament trebuie urmat Boli oportuniste in HIV: limfomul non - Hodgkin Durerea asociata cancerului Onicomicoza - infectia fungica a unghiei Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Care sunt consecintele bullying-ului din copilarie asupra sanatatii adultului Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici Tulburarile afective sezoniere Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Programul national de diabet zaharat Metodologia pentru aplicarea OG nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului Legea privind dispozitivele medicale Legea invatamantului