Injectiile cu colagen

Publicat: 26 Mai 2009

Descriere
Injectiile cu colagen, care sunt facute dintr-o proteina naturala care confera suport pielii, articulatiilor, oaselor si ligamentelor, poate ajuta la corectarea semnelor vizibile ale inaintarii in varsta, precum corectarea liniilor fine ale ridurilor.

Durata
De la 15 min la 1 ora pe sedinta.

Efecte secundare
Disconfort minim, intepaturi si palpitatii in zona injectata. Posibilitatea de aparitie a unor echimoze si umflaturi.

Recuperare
Nu este necesar mult timp sau bandaje pentru recuperare, pacientii putand sa se reintoarca la activitatile zilnice imediat. Puteti manca, bea si va puteti machia cum doriti fara a fi necesara nici macar crema pentru protectie solara.

Riscuri
Reactiile alergice reprezinta riscul cel mai mare asociat cu injectiile cu colagen, incluzand roseata pielii, mancarimile sau umflaturile. Posibilitatea de infectie, ranile deschise, peelingul pielii, cicatricile si umflaturile care nu sunt asociate cu alergiile sunt riscuri.

Rezultate
Variabile, logevitatea injectiilor cu colagen depinde de stilul de viata al pacientului, caracteristicile fizice si partea corpului care este tratata. Colagenul va disparea mai repede din zonele in care miscarile muschilor il afecteaza in mod direct. Doctorul va poate ajuta sa aflati care este perioada minima dintre doua tratamente pentru ca rezultatele sa ramana optime.

Tehnica
Colagenul injectabil provine din colagen de vitel, extrem de purificat. Colagenul este injectat utilizand un ac foarte subtire in mai multe locuri ale zonei de interes, in mod obisnuit pentru a umple ridurile, liniile si cicatricile de pe fata si uneori de pe gat, spate si piept. Colagenul este folosit de asemenea pentru a face alte infiltratii faciale precum Artecoll-ul. Medicul va umple zona pentru ca o parte din substanta este apa, iar organismul o va reabsorbi in cateva zile.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Nu este necesara.


Email

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Colagen – beneficii pentru sanatate

Celulele stem si incontinenta urinara

Solutii pentru o piele neteda

Proceduri cosmetice fara bisturiu

Marirea buzelor

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Proceduri de umplere a ridurilor

Mezoterapia – intrebari frecvente

Steroizii anabolizanti

Ridurile

Botox, acid hialuronic - riscuri care apar in urma injectarii