Injectiile cu colagen

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Injectiile cu colagen, care sunt facute dintr-o proteina naturala care confera suport pielii, articulatiilor, oaselor si ligamentelor, poate ajuta la corectarea semnelor vizibile ale inaintarii in varsta, precum corectarea liniilor fine ale ridurilor.

Durata
De la 15 min la 1 ora pe sedinta.

Efecte secundare
Disconfort minim, intepaturi si palpitatii in zona injectata. Posibilitatea de aparitie a unor echimoze si umflaturi.

Recuperare
Nu este necesar mult timp sau bandaje pentru recuperare, pacientii putand sa se reintoarca la activitatile zilnice imediat. Puteti manca, bea si va puteti machia cum doriti fara a fi necesara nici macar crema pentru protectie solara.

Riscuri
Reactiile alergice reprezinta riscul cel mai mare asociat cu injectiile cu colagen, incluzand roseata pielii, mancarimile sau umflaturile. Posibilitatea de infectie, ranile deschise, peelingul pielii, cicatricile si umflaturile care nu sunt asociate cu alergiile sunt riscuri.

Rezultate
Variabile, logevitatea injectiilor cu colagen depinde de stilul de viata al pacientului, caracteristicile fizice si partea corpului care este tratata. Colagenul va disparea mai repede din zonele in care miscarile muschilor il afecteaza in mod direct. Doctorul va poate ajuta sa aflati care este perioada minima dintre doua tratamente pentru ca rezultatele sa ramana optime.

Tehnica
Colagenul injectabil provine din colagen de vitel, extrem de purificat. Colagenul este injectat utilizand un ac foarte subtire in mai multe locuri ale zonei de interes, in mod obisnuit pentru a umple ridurile, liniile si cicatricile de pe fata si uneori de pe gat, spate si piept. Colagenul este folosit de asemenea pentru a face alte infiltratii faciale precum Artecoll-ul. Medicul va umple zona pentru ca o parte din substanta este apa, iar organismul o va reabsorbi in cateva zile.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Nu este necesara.


Citeste si despre:

Biostimulatoarele de colagen - cele mai noi tehnici anti-imbatranire Celulele stem si incontinenta urinara Solutii pentru o piele neteda Proceduri cosmetice fara bisturiu Marirea buzelor Proceduri de umplere a ridurilor Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Mezoterapia – intrebari frecvente Steroizii anabolizanti Ridurile Botox, acid hialuronic - riscuri care apar in urma injectarii Cand si de ce apare tendinopatia Ce presupune ruptura ligamentului incrucisat anterior Beneficiile infiltratiilor in terapia afectiunilor articulare