Aflati cum va puteti bucura de beneficiile pe care vi le poate oferi aerul conditionat fara consecinte negative. Aerul conditionat este esential pentru obtinerea confortului in zilele toride.
La fel ca si alte facilitati moderne, aerul conditionat are si dezavantajele sale care pot fi suficiente pentru a va face sa va ganditi de doua ori inainte de a achizitiona un aparat de aer conditionat.
Problemele asociate cu aerul conditionat provin din folosirea excesiva a acestuia. Unii oameni considera ca se vor simti mai bine cu cat aerul conditionat functioneaza mai mult timp.
Aerul conditionat agraveaza efectele artritelor si nevritelor, de exemplu. Un alt inconvenient este ca aerul conditionat provoaca neplaceri celor care sufera de probleme ale sinusurilor. In plus fata de aceste reactii evidente la aerul conditionat pot sa apara si multe alte reactii mai subtile care pot sa afecteze in mod negativ sanatatea unei persoane.
Studiile care au avut ca subiecti atat persoane care au lucrat timp indelungat in birouri cu aer conditionat dar si in aer liber, au dovedit ca persoanele expuse la aerul conditionat sunt mai predispuse la raceli, gripe si alte afectiuni minore. De asemenea, s-a dovedit ca organismul este supus unui stres atunci cand trebuie sa treaca de la o temperatura ridicata la cea scazuta.
Chiar si aerul conditionat din interiorul autovehiculelor poate declansa probleme de sanatate. In interiorul aparatelor de racire au fost descoperite microorganisme care pot provoca serioase probleme respiratorii. Prin intermediul unitatilor de aer conditionat se pot raspandi diverse boli, cea mai cunoscuta fiind boala legionarului.
Iata care sunt avantajele si dezavantajele folosirii aerului conditionat.
Avantaje:
Dezavantaje:
Nu uitati:
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.