Ce afectiuni ne fac intoleranti la caldura

Actualizat: 23 Iunie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vremea caniculara nu este placuta pentru nimeni, insa cu cateva masuri de protectie cei mai multi dintre noi trecem cu bine peste aceste perioade.

Insa pentru anumite persoane, diagnosticate cu boli care nu se "inteleg" bine cu caldura, aceste zile sunt un adevarat cosmar.

Iata despre ce afectiuni este vorba:

Hipertensiunea arteriala

Caldura este unul dintre cei mai mari dusmani al hipertensivilor. De aceea, pentru aceste persoane temperaturile ridicate sunt greu de suportat. Se pot confrunta cu simptome precum oboseala, transpiratie in exces, palpitatii, stari de greata.

In perioadele caniculare este important ca hipertensivii sa se hidrateze indeajuns, sa nu ajunga sa le fie sete. Consumul redus de cafea, de bauturi alcoolice, cat si de alimente bogate in grasimi si sare este, de asemenea, o masura care se impune.

Alergia la soare

Exista unele persoane care fac alergie solara. Astfel, daca se expun mai mult timp la soare, in timpul zilelor calduroase, aceste persoane se pot alege cu reactii cutanate. Este vorba despre aparitia de mici vezicule, care se pot sparge, insotite de mancarimi sau de senzatie de usturime.

Zonele cele mai afectate sunt bratele, gatul si obrajii. Aceste eruptii pot aparea in cateva minute de la expunerea la soare sau dupa cateva ore. Simptomele incep sa se amelioreze odata ce persoana in cauza nu mai sta la soare.

Tratamentul depinde de gravitatea alergiei si poate sa fie alcatuit din unguente, unele medicamente, dar si fototerapie.

Unele afectiuni nervoase

Canicula ne pune la incercare si nervii. Anxietatea se acutizeaza in perioadele caniculare, din cauza ca organismul trebuie sa faca fata unui stres in plus.

Cei care au stari de anxietate devin si mai irascibili in periodele caniculare, nu se odihnesc bine si au un randament scazut.

Lipsa apetitului este si ea o manifestare frecventa la aceste persoane. Nu numai adultii au de suferit, ci si bebelusii. Este important ca acestia sa stea in camere unde temperatura este suportabila, caci altfel pot deveni capriciosi, plang din orice si le scade pofta de mancare.

Hipertiroidismul

Afectiune a glandei tiroide care se manifesta prin secretia excesiva de hormoni tiroidieni, hipertiroidismul le da suferinzilor mari batai de cap atunci cand gradele din termometre si umiditatea sunt peste valorile normale.

Bolnavii sunt mai agitati, mai nervosi, transpira abundent, nu se pot odihni bine si sufera si din cauza scaderii puterii de concentrare. In astfel de cazuri este bine sa mearga la un control la medicul endocrinolog.

Bolnavii trebuie sa aiba grija sa isi ia medicatia prescrisa si sa evite expunerea prelungita la soare. Este recomandat sa doarma in incaperi bine aerisite.

O alta masura pe care o pot lua este consumul de alimente bogate in calciu, magneziu si zinc, minerale care ajuta la buna functionare a tiroidei. Si cei diagnosticati cu cancer tiroidian pot suporta mai greu temperaturile extrem de calde.

Neuropatia periferica

Intoleranti la caldura pot fi si pacientii care sufera de neuropatie periferica, boala care afecteaza sistemul nervos periferic.

Simptomele variaza in functie de organul afectat, insa multi dintre cei afectati pot simti o inrautatire a manifestarilor bolii atuni cand este canicula.


Citeste si despre:

Intoleranta la caldura: simptome, cauze si tratament Diabet si hipertensiune: unele dintre cele mai frecvent intalnite afectiuni Ce este intoleranta la alcool? Afectiunile tiroidei - Hipertiroidismul Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi! Afectiunile oftalmologice - simptome ce pot fi observate de pacient Crampele abdominale pot fi un semn a unei urgente sau afectiuni grave O noua era a ingrijirii seniorilor: Confort, demnitate si respect Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? Boala Basedow Graves (gusa exoftalmica) Cele mai comune boli autoimune Sfaturi pentru gestionarea tiroiditei post-partum Sindromul post-polio Bolile autoimune Comunicarea dintre parinte si copil Pseudotumor cerebri (Hipertensiunea intracraniana idiopatica)
Cere sfatul medicului ×