Beneficiile nestiute ale aspirinei

Actualizat: 10 Iulie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Majoritatea persoanelor stiu ca aspirina este indicata in durerile de cap, insa beneficiile acesteia pentru sanatate, dar si pentru frumusete sunt mult mai numeroase.

Principalele lucruri mai putin stiute despre aspirina

Imbunatateste aspectul pielii. Aspirina ajuta pielea sa arate mai tanara, mai supla si mai ferma. In plus, prezinta multiple beneficii asupra tenului, ameliorand acneea, daca este aplicata direct pe locurile cu probleme estetice.

Mai mult, acidul salicilic din aspirina este un compus cu actiune exfolianta, antiinflamatoare, care accelereaza regenerarea pielii. Si acidul beta hidroxil din aspirina contribuie la calmarea rosetii, a inflamatiilor care apar pe piele.

Inclusiv procesul de exfoliere a celulelor moarte este intensificat cu ajutorul aspirinei. De asemenea, reduce ridurile si intarzie imbatranirea tenului, deoarece combate inflamatia.

Proprietatile antiinflamatoare ale aspirinei sunt eficiente si in cazul ochilor obositi si umflati. Totodata, aspirina amelioreaza umflaturile cauzate de oboseala, retentie de apa sau de inflamare a sinusurilor.

Combate matreata. De-a lungul anilor, aspirina si-a demonstrat eficienta in eliminarea matretii. Inclusiv asupra parului decolorat de soare aspirina contribuie la refacerea structurii firului acestuia.

Astfel, daca doriti sa scapati de matreata, tot ce trebuie sa faceti este sa pisati 2-3 pastile de aspirina si sa le amestecati cu samponul pe care il utilizati in mod regulat.

Reduce sau chiar anuleaza inflamatiile si durerile. Fiind un medicament antiinflamator, aspirina este indicata pentru calmarea durerilor cauzate de reumatism.

De asemenea, avand proprietati analgezice este indicata in cazul migrenelor si durerilor dentare. Acest medicament este eficient si pentru diminuarea febrei.

Calmeaza umflaturile cauzate de intepaturile insectelor. Umeziti o pastila de aspirina si aplicati-o pe zona afectata timp de 2-3 minute.

Dezinfecteaza mainile. Proprietatile antibacteriene pe care le detine aspirina o fac chiar mai eficienta decat sapunul. Topiti cu putina apa o pastila si spalati-va ulterior cu solutia obtinuta.

Previne aparitia infarctului. Pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, acest medicament este prescris celor care au suferit un accident vascular cerebral sau un infarct, dar si in cazul trombozelor venoase.

De asemenea, are si efect de prevenire a acestor probleme de sanatate.

Protejeaza memoria. Exista studii care sustin ca aspirina poate intarzia instalarea boliii Alzheimer si a dementei.

Calmeaza arsurile solare.

Calmeaza bataturile. Preparati o pasta din 5-6 aspirine pe care le pisati inainte, amestecandu-le ulterior cu suc de lamaie si apa. Aplicati pasta astfel obtinuta peste zona cu bataturi si lasati ca substanta sa actioneze.

Reimprospateaza culoarea parului. Inclusiv parul se bucura de beneficiile nenumarate ale aspirinei. Astfel, daca doriti ca firul de par sa fie sanatos si stralucitor, trebuie sa dizolvati cateva pastile de aspirina intr-o cana cu apa.

Intindeti solutia astfel obtinuta pe par si lasati sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clatiti din abundenta.

Scade riscul de deces al bolnavilor de cancer. Administrarea aspirinei reduce cu 50% riscul de deces in urma dezvoltarii cancerului si cu 50% riscul de raspandire a bolii in organism.


Citeste si despre:

Aspirina si prevenirea maladiilor cardiovasculare Consecintele unei supradoze de aspirina Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Influenta aspirinei asupra fertilitatii feminine Sindromul Reye - posibila complicatie cauzata de administrarea aspirinei Gastrita. Regim alimentar Esentialul despre gastrita O noua era a ingrijirii seniorilor: Confort, demnitate si respect Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? Parotidita epidemica (oreion) Raceala la copii Ulcerul gastroduodenal Indicatiile aspirinei in afectiunile cardiovasculare Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Riscurile algocalminului si aspirinei la copil Cum se administreaza probioticele pentru maximum de beneficii?
Cere sfatul medicului ×