Controlul greutatii corporale inseamna, in cele mai multe cazuri, efectuarea unor mici modificari in alimentatie si stil de viata. Cu timpul, aceste schimbari trebuie sa devina obiceiuri sanatoase, pe care sa le urmati toata viata. Odata cu aceste modificari, veti putea sa controlati greutatea corporala si veti avea parte de o sanatate optima.
In continuare, va sunt prezentate 10 obiceiuri care va pot trasforma visul de a pierde in greutate, intr-o realitate.
1. Evaluati obiceiurile dumneavoastra alimentare. Mancati seara prea tarziu, mancati prea multe gustari sau terminati dumneavoastra si mancarea pe care nu au consumat-o copiii? Priviti cu atentie si veti putea identifica astfel de comportamente. Odata depistate, aceste comportamente ar trebui inlocuite cu un program alimentar sanatos, pentru reducerea semnificativa a aportului zilnic de calorii.
2. Planificati-va mesele si gustarile. Aveti nevoie de o strategie buna privind mesele si gustarile pe care le consumati. Alcatuiti gustari sanatoase pentru orele din zi, in care stiti ca va este foame si incercati sa nu va abateti de la planul alimentar pe care doriti sa il urmati.
3. Mergeti la cumparaturi dupa ce ati mancat. Expertii sunt de parere ca atunci cand oamenii merg in magazine atunci cand le este foame, impulsul de a cumpara alimente este mult mai mare. Mai mult, acestia recomanda intocmirea unei liste stricte de cumparaturi inainte de a merge la magazin. Un plan alimentar sanatos incepe cu stocarea de alimente sanatoase in casa dumneavoastra.
4. Luati mesele la ore regulate. Vedeti care este frecventa meselor care functioneaza cel mai bine in cazul dumneavoastra. Mesele regulate ajuta la prevenirea supraalimentarii.
5. Asezati mancarea pe farfurie si mancati stand la masa. Alimentele consumate din pungi sau alte ambalaje sunt, de cele mai multe ori, nesanatoase si ofera senzatie de plenitudine pentru o perioada scurta de timp. Astfel, veti avea senzatie de foame mai repede si veti consuma o cantitate mai mare de mancaruri nesanatoase si pline de calorii.
6. Serviti almentele pe farfurii individuale si ignorati restul felurilor de mancare din frigider. Este greu sa ramaneti indiferenti la o masa plina de preparate culinare. Asezati pe masa numai cat doriti sa mancati si consumati.
7. Mancati incet, mestecati fiecare muscatura si savurati gustul mancarii. Faceti pauze intre muscaturi si beti multa apa dupa fiecare masa.
8. Nu mancati dupa cina. Este mai ales cazul persoanelor supraponderale. Daca va este foame dupa cina, incercati sa o satisfaceti cu o bautura fara calorii sau cu un fruct. Conform expertilor, periajul dintilor dupa cina ajuta la reducerea tentatiei de a manca din nou dupa masa de seara.
9. Tratati gustarile din timpul zilei ca pe mini-mese. Cele mai nutritive gustari contin glucide complexe si o cantitate mica de proteine si grasimi.
10. Incepeti ziua cu micul dejun. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Dupa o noapte lunga de odihna, organismul are nevoie de combustibil pentru a impulsiona metabolismul si pentru a oferi energie organismului pentru restul zilei.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.