Sms-urile si site-urile de socializare predispun adolescentii la probleme de sanatate

Actualizat: 18 Noiembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Adolescentii care utilizeaza in mod excesiv sms-urile si retelele de socializare pentru a comunica sunt predispusi riscului de a adopta comportamente nesanatoase, precum consumul excesiv de alcool sau fumatul, informeaza un nou studiu. Cercetatorii de la Case Western Reserve School of Medicine au intervievat un grup de 4257 de elevi de liceu din Midwest, in cadrul unor cercetari care au avut la baza asocierea dintre utilizarea a diverse tehnologii pentru comunicare si sanatate.

O alta concluzie a fost ca adolecentii care scriu peste 120 de sms-uri sau chiar mai multe intr-o zi manifesta urmatoarele riscuri:
- 40% fumeaza mai mult, decat cei care nu scriu un numar atat de mare de mesaje;
- 43% dintre subiecti au consumat bauturi alcoolice;
- 55% au mai multe sanse sa fie implicati intr-o lupta fizica.
- de asemenea, posibilitatea acestora este de 3 ori mai mare de a avea un contact sexual, iar 90% dintre acestia au afirmat ca au avut patru sau mai multi parteneri sexuali.

Lipsa de control asupra comunicarii prin sms dar si a relationarii online are consecinte periculoase asupra sanatatii adolescentilor, a declarat dr. Scott Frank de la Case Western Reserve. "Acest lucru ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru parinti, care ar trebui sa vina in ajutorul parintilor prin descurajarea folosirii exesive a telefonului mobil si a siteurilor de socializare".

Cercetatorii considera ca exista o relatie intre timpul alocat sms-urilor, socializarea prin retele online si boli ca obezitatea, tulburari de alimentatie, absenteismul scolar din cauza a diverse afectiuni, tulburari de somn si sentimentul de nesiguranta la scoala. De asemenea, aceasta categorie de adolescenti este mai predispusa la stres si ganduri legate de suicid.


Citeste si despre:

Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare E-urile pot fi bune pentru organism Calatoreste in siguranta in timpul sarcinii Dependenta de smartphone Smartphone-ul iti poate afecta creierul? Poluarea - consecinte medicale Adevarul despre alimentele fast - food Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Factori care determina scaderea nivelului de energie Dieta doar cu lichide. Ce presupune si la ce riscuri te-ai putea expune 5 diete care nu functioneaza Cand devine fosforul periculos pentru sanatate Ce trebuie sa stiti despre toxinele din cafea Alcoolul poate provoca deficiente nutritionale? Criza in relatia de cuplu