Unitatea Urgente de la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov functioneaza la 50% din capacitate

Publicat: 13 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

La Spitalul Judetean de Urgenta Brasov, Unitatea de Primire Urgente (UPU) functioneaza la 50% din capacitate, din cauza lipsei medicilor, dintre cele 26 de posturi din organigrama fiind ocupate doar 13, transmite corespondentul NewsIn.

„Zilnic ajung la noi 200 de pacienti la urgente. Noi avem 13 medici, iar normativul este de 26. Practic functionam cu 50% din capacitate“, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Luminita Nitu, purtatorul de cuvant al spitalului.

Desi Ministerul Sanatatii a deblocat recent 9 posturi de medic pentru UPU Brasov, pana in data de 11 martie, data limita a inscrierii la concurs, nimeni nu s-a prezentat pentru inscriere. Cele noua posturi scoase la concurs sunt pentru medici specialisti (5) si pentru medici rezidenti in ultimul an (4).

„Nu sunt specialisti in medicina de urgenta. Nu avem nicio solutie. Probabil ca se va munci mai mult si va fi un volum de munca infernal“, a mai spus purtatorul de cuvant al spitalului. Nici in ceea ce priveste asistentele situatia nu este mai buna la Brasov. Recent, conducerile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si ale Spitalului de Obstretica si Ginecologie, au cerut ministrului Ion Bazac, sa deblocheze circa 100 de posturi de asistente, infirmiere sau brancardieri, raspunsul ministerului fiind asteptat in urmatoarele zile.


Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Servicii medicale de ingrijire la domiciliu Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Modificarea si completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar Cum ne putem feri de infectiile din spital? Ce probleme poate gestiona serviciul SMURD? Crampe puternice in perioada menstruala? Acestea ar putea fi semnul endometriozei Suferi de alergii alimentare? Cum sa eviti contactul cu alergenii alimentari in casa. 20 de cauze ale durerilor pelvine Histeroscopia Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale (Ordin nr. 1636/2004) Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului prescolar PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009
Cere sfatul medicului ×