Stagiul de pregatire pentru cea de a doua specialitate va incepe in luna octombrie

Actualizat: 25 August 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a aprobat metodologia pentru cea de-a doua specialitate in regim cu taxa in anul 2010. Astfel, in perioada 1-7 septembrie 2010, institutiile de invatamant medical superior vor afisa locurile pe specialitati aprobate pentru efectuarea pregatirii in cea de-a doua specialitate in regim cu taxa, cu mentionarea coordonatorilor programelor de pregatire.

Dosarele de inscriere la stagiul de pregatire se vor depune la Ministerul Sanatatii, sediul din str. George Vraca, nr. 9, in perioada 15-24 septembrie 2010. Pentru specialitatile unde numarul solicitarilor va depasi numarul locurilor aprobate, coordonatorul programului de pregatire va organiza un test de selectie. La data de 1 octombrie 2010 vor fi publicate listele cu candidatii admisi la stagiul de pregatire in cea de-a doua specialitate, iar programul de pregatire va incepe la data de 4 octombrie si va dura cel putin 12 luni.

Programul de pregatire in cea de-a doua specialitate in regim cu taxa se efectueaza cu frecventa si asigura acelasi nivel si aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva.

Metodologia, numarul de locuri pe specialitati, precum si lista celor admisi la a doua specialitate, centrele universitare de pregatire si actele necesare pentru inscriere vor fi afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii, www.ms.ro.


Citeste si despre:

Metodologia pentru aplicarea OG nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului Legea invatamantului Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Programele nationale de sanatate Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Modelul unic al formularului de scrisoare medicala utilizat in sistemul de asigurari sociale de sanatate Sanatatea publica Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat