Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures, printre primele din tara la complexitatea cazurilor

Publicat: 13 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, dr. Ovidiu Butuc, a declarat joi, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2008, ca unitatea pe care o conduce are cel mai mare indicele de complexitate al cazurilor externate din spital.

„Analizand comparativ activitatea clinica si indicatorii de utilizare ai serviciilor comparativ, anul 2007 cu anul 2008, ai celei mai mari unitati spitalicesti din Romania, restructurata abia in ultimul trimestru 2008, apreciem o imbunatatire a activitatii clinice, a indicatorilor de calitate a actului medical, o ridicare continua a standardului profesional al actului medical acolo unde s-a aflat in permanenta Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures: pe primul loc intre spitalele clinice universitare”, a declarat Butuc.

Directorul a explicat ca la inceputul anului trecut indicele de complexitate (indicele de case mix) a fost de 1,1 si a crescut pana la sfarsitul anului la 1,92. „In luna ianuarie 2009 indicele de complexitate a ajuns la 2,02. La acest indice de complexiate, inaintea SCJU Targu Mures se afla doar cele patru Institute de Boli Cardiovasculare si Transplant din tara”, a afirmat Butuc.
SCJU Targu Mures a primit un caracter de „urgenta” dupa ce a fost divizat, anul trecut, dupa care a crescut adresabilitatea cazurilor complexe cu o gravitate extrema „Ceea ce a insemnat un rulaj mai mare a pacientului pe pat o durata de spitalizare mai mica (52.338 de externari), dar si cu o mortalitate usor crescuta, de 2,09%”, a spus Butuc.

Directorul a mai afirmat ca SCJU Targu Mures este singurul spital certificat ISO. „Este singurul Spital Clinic Judetean de Urgenta din Romania care a obtinut aceasta certificare. Astfel se asigura cresterea accesului populatiei la servicii medicale de urgenta de calitate prin asigurarea calitatii resurselor umane si a infrastructurii adecvate”, a afirmat managerul.

Certificarea presupune ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures raspunde cerintelor internationale privind asigurarea serviciilor medicale si este considerat un spital acreditat. „Acest certificat atesta calitatea managementului, modalitatile in care conducerea se orienteaza catre pacienti, felul in care sunt primiti, tratati si urmariti bolnavii, modul de organizare a serviciilor in spital. Certificatul de calitate ISO este un „pasaport” spre lumea intreaga, o garantie pentru pacienti dar si pentru furnizori”, a spus Butuc.

Auditarea in vederea certificarii ISO s-a efectuat de firma TÜV RHEINLAND in perioada 24-25 noiembrie 2008 si 12 -13 decembrie 2008, iar procesul de certificare ISO se afla in faza de monitorizare, care dureaza doi ani, 2009 si 2010, timp in care reprezentantii TUV Rheinland vor supraveghea respectarea normelor ISO 9001.


Citeste si despre:

Asistenta de urgenta in caz de calamitate Prematurul - o fiinta extrem de fragila Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Modificarea si completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Importanta controalelor medicale in pandemie PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Contract cadru 2009 Atacul de panica si tulburarea de panica Spina bifida - afectiune congenitala a coloanei vertebrale Primul ajutor in cazul traumatismelor si politraumatismelor Importanta primului ajutor in cazurile de epilepsie Indicatiile anticonvulsivantelor in tratamentul durerii cronice de spate
Cere sfatul medicului ×