S-a descoperit un nou tip de antibiotic, mai puternic si cu administrare in doza unica

Actualizat: 10 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In contextul in care Organizatia Mondiala a Sanatatii este tot mai ingrijorata de faptul ca infectiile bacteriene au inceput sa fie din ce in ce mai rezistente in fata medicamentelor existente pe piata, medicul american Ralph Corey propune un nou antibiotic, mult mai puternic decat cele actuale si cu administrare in doza unica.

Noul superantibiotic cu spectru larg se numeste oritavancin, iar spre deosebire de celelalte tratamente cu astfel de medicamente, ofera rezultate terapeutice exceptionale cu o singura administrare.

Medicul american a testat medicamentul intr-un studiu clinic desfasurat pe 2000 de pacienti, ale carui rezultate au fost publicate in revista New England Journal of Medicine. Rezultatele studiului au evidentiat ca o singura doza de oritavancin este la fel de eficace precum un tratament de 7 sau 10 zile cu antibiotice obisnuite.

Noul antibiotic ofera astfel rezultate mai bune impotriva infectiilor bacteriene, dar si un mod de administrare mai facil, in special pentru persoanele care nu reusesc sa respecte acuratetea tratamentului cu antibiotice pe perioade de 7 sau 10 zile.


Citeste si despre:

Colita cu clostridium difficile sau colita pseudomembranoasa Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Alergiile la produsele cosmetice Rinita non-alergica Ce trebuie sa stim despre alergia la penicilina Analize imunologice (sifilis, reumatism, febra tifoida, bruceloza, boli virale) HIV Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Infectii renale Tot ce trebuie sa stiti despre insulina pudra Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei Ce este herpesul gladiatorului? BTS Interviu Dr. Istvan Petak: Sa luptam impotriva cancerului cu medicamente specifice Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor