Piata farmaceutica din Romania va inregistra o crestere de 8 - 12% anul viitor

Publicat: 18 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Piata farmaceutica din Romania va inregistra o crestere de 8 - 12% anul viitor, a declarat miercuri partenerul Link Resource, Dragos Dinu, in timp ce la nivel global cresterea va fi de pana la 5,5%.

Potrivit datelor prezentate de Link Resource, la nivel global, estimarile pentru piata farmaceutica arata o evolutie intr-un ritm asemanator celui din 2008, o crestere de aproximativ 4,5-5,5%, realizata in mod special datorita cresterilor mai semnificative din tarile emergente.

Se estimeaza, de asemenea, o crestere mai mare in segmentul medicamentelor specializate care vor reprezenta 67% din volumul total.

In acest an, un numar important de medicamente isi vor pierde patentul si vor avea loc mai putine lansari de noi produse, iar ritmul de aprobare a noilor compusi va ramane la fel de scazut ca pana acum (25-30 noi formule chimice fiind pregatite pentru 2009, majoritatea din segmente specializate).

Analizele de piata mai arata ca incetinirea ritmului de crestere al economiilor va avea un impact negativ de cel putin 2-3% asupra evolutiei pietei farmaceutice globale.

De asemenea, reprezentantul Link Resource considera ca, in contextul economic actual, este probabil sa apara oportunitati in zona proiectelor de fuziuni si achizitii.

"Va fi foarte dificil pentru jucatorii din aceasta industrie sa intre ( pe piata romaneasca - n.red.) in afara fuziunilor si achizitiilor", a declarat Dragos Dinu .

Totodata, fondatorul Link Resource, Nicolae Voiculescu a precizat ca industria de sanatate va aduce castiguri oricarui jucator care va sti sa-si joace cartile.


Citeste si despre:

Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii