O noua tehnologie revolutioneaza producerea inghetatei dietetice utilizand o proteina din peste

Publicat: 19 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

S-a descoperit ca folosirea unei proteine, izolata initial din sangele unui peste oceanic (acesta folosea proteina pentru a supravietui la temperaturile extrem de scazute de pe fundul oceanelor) si produsa apoi artificial prin inginerie genetica, sta la baza celei mai noi tehnologii de producere a inghetatei dietetice.

Proteina adaugata la compozitia utilizata la producerea inghetatei permite scaderea temperaturii la care se formeaza cristalele de gheata, modificand si forma acestora. In consecinta, este nevoie de mai putina grasime pentru fabricarea inghetatei. Astfel, s-ar putea obtine o inghetata cu continut redus de grasimi si care ar avea mai putine calorii decat cea obisnuita.

Tehnologia, care utilizeaza patent procesul descoperit de GM, este folosita deja in USA de catre compania Wall’s, apartinand grupului Unilever care a aplicat pentru utilizarea acestei noi tehnologii si in Europa, urmand a primi acceptul Agentiei pentru Standarde Alimentare.

Procesul artificial de producere a acestei proteine utilizeaza drojdie modificata genetic, asemanatoare celei utilizate deja in industria alimentara, de exemplu in fabricarea unor produse lactate.

Cercetatorii au tinut sa precizeze faptul ca aceasta inghetata nu va contine in final nici un produs modificat genetic.


Citeste si despre:

Infarctul miocardic si angina instabila Surse sanatoase de proteine Fierul si importanta acestuia in alimentatia copilului Substantele cancerigene din viata de zi cu zi Servicii medicale de ingrijire la domiciliu Obezitatea la copii si sportul Gusa tiroidiana #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare Cum sa interpretati corect cauzele durerilor in gat Fatetele din compozit Pot chisturile ovariene sa devina canceroase? Ce reprezinta Tulburarea de Adaptare? Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului
Cere sfatul medicului ×