Mituri si dezinformari privind igiena

Actualizat: 29 Iunie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Protejarea celorlalti de bolile infectioase merge dincolo de respectarea corecta a igienei - inseamna si protejarea adevarului.

A devenit viral - Dezinformarea se poate raspandi ca o boala infectioasa

Circumstantele in care s-a produs criza Corona sunt fara precedent. Niciodata pana acum nu a mai existat o pandemie moderna de o asemenea amploare globala, cu un impact economic si cultural sau cu o expunere mediatica comparabila. La fel de rapid ca virusul insusi, vocile si opiniile au circulat prin intermediul platformelor de socializare si al surselor de stiri. Aceasta natura "virala" a pandemiei este unica si este rolul profesionistilor, precum cei de la HARTMANN sa furnizeze informatii bazate pe dovezi.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform presei in timpul Conferintei de Securitate de la Munchen, din februarie.

"Nu ne luptam doar cu o epidemie; ne luptam cu o infodemie".

Intr-o epoca a stirilor false, este important sa separam realitatea de fictiune.

Fie ca vorbim despre viata de zi cu zi, locul de munca, unitatile sanitare sau despre calatorii - multe s-au schimbat, iar subiectul IGIENA a devenit central in toate aceste spatii de activitate si interactiune umana. Aceasta crestere a gradului de constientizare a dus, de asemenea, la o explozie a informatiilor - unele utile si altele false.

Aici veti gasi cateva sfaturi DA si NU, in materie de igiena care va vor ajuta sa treceti peste vara si nu numai!

Igiena mainilor: DA si NU

"Dezinfectarea si spalarea mainilor nu sunt interschimbabile."

NU va bazati exclusiv doar pe spalarea sau doar pe dezinfectarea mainilor.

Este important sa stiti cand trebuie sa va dezinfectati mainile si cand este suficient doar sa le spalati temeinic.

Agentii patogeni, ca cei care determina gastroenterita, sau bacteriile multirezistente se transmit in principal prin intermediul mainilor. In toate zonele - inclusiv cand intrati in casa sau cand calatoriti - acest lant de infectie poate fi inhibat in mod eficient doar prin dezinfectia mainilor.

In afara de calea de transmitere a infectiei prin picaturi, mainile noastre reprezinta cea mai frecventa cale de transmitere, care poate fi intrerupta doar prin igiena regulata a mainilor.

In general, spalarea corecta a mainilor este suficienta pentru a trece cu bine prin majoritatea provocarilor zilnice. Cu toate acestea, exista momente care se preteaza mai mult pentru dezinfectia regulata, de exemplu, atunci cand calatoriti si posibilitatile de a va spala pe maini sunt putine.

Cand trebuie sa va spalati mainile?

Cand trebuie sa va dezinfectati mainile?

DA - Dati o mana de ajutor altora.

In special in era digitala, poate fi dificil sa gasiti surse de incredere cu informatii sigure privind igiena. In calitate de fiinte umane, suntem adesea mai predispusi sa avem incredere in opinia unei persoane dragi decat in cea a unui studiu stiintific anonim pe care l-am gasit online. Daca cititi aceste randuri, luati in considerare posibilitatea de a acorda un moment pentru a impartasi sfaturile pe care le-am adunat aici, cu cineva la care tineti.

Igiena de bariera: DA si NU:

"Mastile de protectie sunt o modalitate excelenta de a fi in siguranta, dar numai atunci cand sunt folosite corect."

Mastile au devenit destul de obisnuite in ultima vreme, ca parte integranta a conceptelor de igiena din intreaga lume. Desi purtarea unei masti, a manusilor sau a altor produse de protectie poate fi cruciala in multe cazuri, este important sa stim cand acest lucru este inutil sau chiar periculos.

NU purtati masca in timp ce faceti exercitii fizice!

Oamenii NU ar trebui sa poarte masti atunci cand fac sport, deoarece mastile pot reduce capacitatea de a respira confortabil. Transpiratia poate face ca masca sa se umezeasca mai repede, ceea ce ingreuneaza respiratia si favorizeaza dezvoltarea microorganismelor.

Masura preventiva importanta in timpul exercitiilor fizice este mentinerea unei distante fizice de cel putin 1,5 metri fata de ceilalti.

O alta conceptie gresita cu privire la produsele de protectie pe care am dori sa o clarificam odata pentru totdeauna: purtarea manusilor de examinare in timp ce va aflati in public NU este eficienta in prevenirea raspandirii bolilor infectioase. Spalarea regulata a mainilor ofera mai multa protectie.

DA: Folositi corect masca.

Masurile de igiena tip bariera de protectie sunt ineficiente daca nu sunt folosite corect.

Iata cativa pasi simpli pe care ii puteti urma in timp ce manevrati si purtati masca:

La HARTMANN, suntem dedicati sa va oferim siguranta, fie ca este vorba despre productia de produse dezinfectante precum Sterillium® Protect&Care Gel, fie ca va sfatuim cand este suficient sa va spalati pe maini.

"Ca intotdeauna, oferirea de informatii corecte reprezinta grija pentru ceilalti. "

Folosirea dezinfectantilor nu trebuie asociata numai cu o pandemie. Preventia posibilelor infectii poate fi facuta cu dezinfectantul de la HARTMANN, Sterillium® Protect&Care Gel.

Atunci cand sunteti la cumparaturi, cand mergeti la serviciu sau la scoala, sau chiar si atunci cand sunteti in vacanta, microbii va pot strica buna dispozitie. Folosirea dezinfectantului de maini Sterillium® Protect&Care Gel ajuta la prevenirea infectiilor, prin eliminarea a 99,99% dintre germeni, dar si la protejarea pielii mainilor, prin complexul de ingrijire pe care il contine.

Folositi cu grija dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel. Cititi eticheta si instructiunile inainte de utilizare!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Igiena orala Igiena locala in caz de necircumcizie Igiena corecta a dintilor 6 reguli importante pentru igiena intima a femeilor Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Riscurile utilizarii hartiei igienice colorate si parfumate Igiena corpului - dusul Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la igiena dentara Igiena intima: ghid pentru femei Aspecte care pot fi imbunatatite prin igiena personala