Ministerele Educatiei si Sanatatii cauta solutii pentru absolventii ramasi in afara rezidentiatului

Publicat: 30 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat sambata seara, la Tg Mures, ca impreuna cu Ministerul Sanatatii cauta o solutie pentru a rezolva problema celor 3.000 de absolventi de Medicina care nu intra la rezidentiat, transmite corespondentul NewsIn.

„Anual sunt 6.000 de absolventi de Medicina, dintre care doar 3.000 intra in rezidentiat. Din pacate, cei 3.000 care raman in afara rezidentiatului, pentru ei nu s-a identificat o solutie”, a spus ministrul. Andronescu a adaugat ca cei care termina rezidentiatul isi gasesc de lucru, insa a precizat ca i-a indemnat pe tinerii medici sa se orienteze si catre mediul rural.

„Acestia (cei care au rezidentiatul-n.r.) ar trebui ca, in mod natural, sa fie medici, in spitale, cabinete sau medici de familie. Am fost la o intrunire a studentilor medicinisti (sambata la Baisoara-n.r.) si sfatul meu a fost sa nu uite ca este o meserie care este dedicata oamenilor si ca sunt foarte multe sate in Romania care nu au acoperite serviciile sanitare minimale”, a aratat Andronescu.

Ministrul Educatiei a mai spus ca pentru tinerii medici un stagiu la dispensarele de la tara ar fi foarte util. „Trebuie sa isi asume acest rol si cred ca ei vor castiga foarte mult si la capitolul experienta, pentru ca una este sa fii intr-un spital, sa beneficiezi de sfatul unui profesor, medic cu experienta, si alta este sa fii tu pus in fata cazului, sa iei decizii si sa ti le asumi si sa te gandesti de sapte ori pana tai o data”, a aratat ministrul.

Ecaterina Andronescu s-a declarat incantata de dotarile gasite la Universitatea de Medicina si Farmacie din Tg Mures, in special de laboratoare. „Medicina, prin excelenta este o meserie experimentala, aici s-a investit foarte mult in laboratoare. Nu am decat cuvinte foarte frumoase despre ceea ce am gasit aici”, a conchis Andronescu.


Citeste si despre:

Ghid de sanatate A-Z pentru sezonul rece Sanatatea ficatului esentiala pentru organism Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip II 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara 7 gustari sanatoase si hranitoare pentru femeile insarcinate De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate Solutii pentru o piele neteda Remedii si solutii pentru tulburarile stomacale