Managementul Hemodinamic - o noua metoda de abordare a bolnavului cu suferinta cardiovasculara

Publicat: 10 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ne face placere sa va comunicam ca incepand cu luna ianuarie 2009 in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral Medical se va aplica o noua si revolutionara metoda de abordare a bolnavului cu suferinta cardiovasculara:
MANAGEMENTUL HEMODINAMIC.
Monitorizarea si managementul sistemului hemodinamic prin bioimpedanta electrica toracica (BET) este o metoda relativ noua elaborata si dezvoltata in SUA.

Sistemul de monitorizare si management de tip HOTMAN este un aparat medical ce foloseste o metoda noninvaziva de masurare a parametrilor hemodinamici bazata pe determinarea modificarilor de bioimpedanta toracica pe parcursul unui ciclu cardiac.
Achizitia datelor se face prin intermediul unui set de opt electrozi tegumentari specifici.
Sistemul HOTMAN permite masurarea si calcularea principalilor parametrii hemodinamici la fiecare bataie cardiaca si afisarea lor la fiecare 16 batai.
Pe baza parametrilor hemodinamici determinati, Sistemul HOTMAN evalueaza statusul hemodinamic al pacientului si exprima procentual devierea de la normal a modulatorilor hemodinamic (forta de contractie a miocardului, starea de constrictie arteriala periferica, volemie, frecventa cardiaca).
Tratamentul poate fi astfel dirijat precis pe factorul hemodinamic perturbat ceea ce in mod evident va conferi un plus de precizie si eficacitate.
Evaluarea pacientilor folosind Sistemul HOTMAN aduce beneficii medicului prin confortul dat de acuratetea diagnosticului dar si a pacientului prin asigurarea tratamentului corespunzator tipului de disfunctie aparut.

Utilizarea sistemului este recomandabila in urmatoarele situatii clinice:
- bolnavi hipertensivi, mai ales cei depistati recent sau cei care sub tratament au evolutie nesatisfacatoare;
- bolnavi diabetici sau cu sindrom metabolic;
- bolnavi cu boli cardiovasculare grave;
- femei gravide, in special foarte tinere sau peste 40ani, hipertensive in prezent sau avand hipertensiunea arteriala ca antecedent personal sau heredocolateral;
- bolnavi cu hipotensiune arteriala ortostatica grava.

Pacientul se prezinta la Clinica De Diagnostic Gral la data la care s-a programat prin telefon, avand un bilet de trimitere de la medicul care-l monitorizeaza.
Determinarea se va face in cadrul cabinetului de medicina interna, pacientului urmand a i se inmana in aceeasi zi concluziile si recomandarile terapeutice.

Pentru alte relatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati:


Clinica de Diagnostic Gral Medical:
Str. Traian Popovici (Fosta Unitatii), nr. 79-91
Sector 3, Bucuresti
Tel./Fax. 021.323.00.00/(02)
E-mail: [email protected]
Web: www.gralmedical.ro


Citeste si despre:

Pilula masculina Retinopatia de prematuritate Distrofia Musculara Reducerea dioptriilor (chirurgia refractiva) Artrita juvenila reumatoida 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Sarcina ectopica (extrauterina) Tumorile cerebrale la adulti: tratament - informatii pentru pacient Neuronul Morton – diagnostic si tratament Densitatea osoasa: un indiciu pentru sanatatea femeii Fatetele ceramice Screeningul cancerului de col uterin