Implantul revolutionar care trateaza tulburarile de echilibru

Actualizat: 15 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tulburarile de echilibru ar putea fi tratate cu ajutorul unui implant revolutionar dezvoltat de cercetatorii elvetieni de la Universitatea din Geneva.

Tulburarile de echilibru, provocate de deficitul vestibular, reprezinta una dintre cele mai misterioase afectiuni medicale, fiind considerate pana in prezent netratabile. Acestea se manifesta prin probleme de vedere si mers dezechilibrat si pot predispune pacientii la accidente grave in public.

Medicii elvetieni au analizat problemele de echilibru provocate de afectiunile urechii interne si au pus la punct un implant revolutionar. Acesta are capacitatatea de a restabili activitatea sistemului vestibular, eliminand astfel complet tulburarile de echilibru.

Implantul functioneaza pe aceleasi principii precum dispozitivele utilizate in tratarea surditatii profunde. Este compus din doua elemente senzor de miscare, care se aplica pe craniu, si electrozi care conecteaza partea externa a protezei de nervul vestibular. Senzorul de miscare are rolul de a prelua semnale si de a stimula nervul vestibular sa transmita informatii catre creier.

Pana in prezent, prototipul a fost testat cu succes pe 11 pacienti in laborator, iar in viitor, cercetatorii urmeaza sa testeze implantul si pe pacienti aflati in miscare in aer liber.


Citeste si despre:

De ce apar tulburarile de echilibru? Vertijul - tulburari de echilibru 11 factori neobisnuiti care cauzeaza tulburari menstruale Cauzele care determina tulburarile de anxietate Acupunctura in tulburarile digestive Incontinenta urinara in boala Parkinson Ataxia De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Sindromul Prader-Willi, senzatia constanta de foame 10 remedii naturale pentru matreata Contuzia cerebrala - preventie, diagnostic si gestionare adecvata Diagnosticul radio-imagistic in infertilitatea feminina Bronsiolita Tulburari de mers si cauzele lor Reguli de urmat dupa implantul de stent