Greva Sanitas – Sanitas renunta la greva si accepta majorarea medie a salariilor cu 10%

Publicat: 10 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Reprezentantii cadrelor medicale din tara au acceptat majorarea medie a salariilor cu 10% in sistemul sanitar, incepand cu 1 ianuarie 2009, si au decis sa renunte la proteste, a declarat vineri pentru NewsIn presedintele Sanitas, Marius Petcu.

"Cadrele medicale au inteles ca acest acord este maximul ce poate fi obtinut de la acest guvern aflat pe picior de plecare si au fost de acord cu cresterea medie a salariilor cu 10%", a precizat Petcu.

Presedintele Sanitas declara joi pentru NewsIn ca negocierile cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se vor incheia efectiv pe14 noiembrie, cand urmeaza sa fie semnat acordul.

Petcu a spus joi ca salariile cadrelor medicale vor creste in medie cu 10%, urmand ca persoanele care au venituri mai mici de 1.000 lei sa primeasca in plus 20%, iar cei cu venituri de peste 1.800 lei sa primeasca 7%, daca sindicatele vor semna pe 14 noiembrie acordul cu Ministerul Sanatatii.

In plus, liderul sindical a precizat ca a obtinut acordul din partea ministrului Sanatatii pentru cresterea sporului de preventie de la 11% la 14-15% si acordarea unei prime de concediu echivalenta cu salariul de incadrare al personalului medical.

"Mentionez ca ni s-au promis mai multe prime de stabilitate fata de doua cate sunt in prezent, iar prima de vacanta va fi obtinuta in functie de grade, urmand ca o parte a personalului sa primeasca chiar si 2.000 lei", spunea Petcu.

El a adaugat ca a obtinut si marirea bazei tuturor celor care primesc spor de preventie cu inca 70.000 de persoane, urmand ca pe langa doctori, asistente si infirmiere sa beneficieze de acest spor si personalul TESA si functionarii publici din unitatile sanitare.

"Am obtinut, de asemenea, dreptul cadrelor medicale de a efectua gratuit investigatii in unitatile clinice si paraclinice", a mai spus Petcu.


Citeste si despre:

Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta Colonul iritabil - recomandari alimentare Lupusul eritematos sistemic - boala autoimuna Recuperarea dupa operatie la genunchi Ce este tulburarea obsesiv-compulsiva? Tulburarea de personalitate antisociala: manifestari, factori de risc si tratament Renuntarea la tigari: reactii imediate in organism Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cum putem renunta la fumat fara a creste in greutate? Renuntarea la fumat – cum se poate renunta la fumat? Mituri despre fumat care te impiedica sa renunti 8 motive intemeiate sa nu renuntati la cafea Ce schimbari la nivelul creierului produce renuntarea la nicotina De ce este atat de greu sa renuntati la fumat Cum sa renuntati mai usor la obiceiurile nesanatoase