GlaxoSmithKline va imparti dreptul de proprietate asupra a 800 de medicamente cu alte companii

Publicat: 25 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Compania farmaceutica GlaxoSmithKline va imparti cu alte companii patentele a 800 de medicamente, pentru a ajuta la dezvoltarea unor noi tratamente pentru boli tropicale neglijate si va reduce costurile multor medicamente in tari sarace, informeaza Reuters.

Al doilea producator de medicamente din lume a anuntat aceasta decizie, marti, odata cu prezentarea raportului despre responsabilitatea sociala a companiei. Anul trecut, directorul executiv al GSK, Andrew Witty, declara, in timpul unui discurs la Harvard, ca GSK va oferi mai mult ajutor pentru tarile sarace.

Industria farmaceutica, a carei valoare la nivel global se ridica la suma de 800 de miliarde de dolari pe an, a fost fortata sa contribuie la reducerea diferentelor intre accesul la medicamente in tarile sarace si in cele bogate, mai ales in Africa.

Crearea unui patent gratuit pentru ajutarea dezvoltarii unor noi medicamente pentru boli tropicale duce lucrurile cu un pas inainte. Recent, insa, GSK s-a razgandit la scurt timp dupa ce a anuntat ca va oferi patentele medicamentelor HIV, deoarece au considerat ca domeniul acestei boli nu este neglijat.


Citeste si despre:

Rinoplastia pentru adolescenti Administrarea medicatiei antihipertensive in mod corect Tulburarea bipolara - cum recunosti aceasta afectiune? Tratamentul homeopat in sarcina Legea invatamantului Alaptarea: argumente pro si contra O privire mai atenta asupra chisturilor dentare Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Vanzarea cabinetelor medicale Stresul extrem - o problema ce afecteaza 1 din 3 adulti Depresia - tristetea patologica Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii Hipotensiunea arteriala si hipertensiunea arteriala Cum sa vorbiti cu medicul despre medicamente? BPOC si sindromul de apnee in somn