Folosirea telefoanelor mobile creste numarul deceselor cauzate de accidentele rutiere - studiu

Publicat: 09 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Folosirea telefoanelor mobile creste numarul deceselor pietonilor, soferilor si pasagerilor, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Rutgers din New Jersey, informeaza presa de specialitate.

Studiul arata ca telefoanelor mobile au un impact major asupra accidentelor rutiere soldate cu decese. Cresterea numarului de decese cauzate de folosirea telefoanelor mobile vine dupa o perioada in care acestea au contribuit la reducerea numarului victimelor accidentelor rutiere. Efectul negativ a aparut odata cu cresterea numarului de telefoane mobile la peste 100 de milioane.

Studiile au analizat datele legate de folosirea telefoanelor mobile si cele privind accidentele de masini intre anii 1975 si 2002, dar luand in considerare si factori precum viteza, consumul de alcool si folosirea centurii de siguranta.

La sfarsitul anilor '80, inainte ca numarul telefoanelor mobile sa creasca foarte mult, folosirea acestora a avut chiar un efect de salvare de vieti omenesti, cand posesorii lor puteau sa cheme rapid asistenta medicala la locul unor accidente.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au folosit modele econometrice pentru a analiza datele furnizate de guvern si de alte studii private. Ei recomanda autoritatilor sa ia in considerare politici mai agresive de reducere a folosirii telefonului mobil atat de catre soferi cat si de catre pietoni, pentru a reduce numarul deceselor.


Citeste si despre:

Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer Cancerul gastric Cum putem renunta la fumat fara a creste in greutate? Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Rolul stilului de viata in aparitia cancerului bronhopulmonar 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Tratamentul leziunilor cranio-cerebrale Diareea la copii - sfaturi dietetice Constipatia la copii intre 0 si 11 ani Sangerarea uterina de natura functionala Ecografia - O metoda diagnostica utila in perioadele solicitante pentru corpul nostru Castile audio, un real pericol pentru urechi Paracetamolul