Echipamentele medicale achizitionate de MS nu au fost utilizate adecvat de serviciile judetene de ambulanta

Actualizat: 24 Iunie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisia desemnata in luna mai de ministrul Sanatatii, Cseke Attila sa identifice si sa analizeze situatia echipamentelor medicale nepuse in functiune sau puse in functiune si neutilizate din diverse motive si care au fost achizitionate in ultimii ani din fondurile Ministerului Sanatatii a finalizat primul raport. In urma analizei efectuate asupra utilizarii autospecialelor de consultatii la domiciliu a rezultat ca, in perioada 2007 - 2010, din 250 de masini, 152 nu au fost utilizate sau au fost folosite intr-un mod limitat.

Daca ar fi fost utilizate corect, autospecialele ar fi trebuit sa parcurga mai mult de 10 000 de km in cei 3 ani de functionare, conform recomandarilor comisiei de specialitate in medicina de urgenta si dezastre. O parte dintre aceste masini au mai putin de 500 km parcursi de la livrare, ceea ce demonstreaza ca serviciile de ambulanta nu au prea efectuat consultatii la domiciliu cu aceste mijloace de transport.

Ca urmare, la propunerea Comisiei MS, ministrul Sanatatii a dispus redistribuirea, in mai multe etape, a celor 152 autospeciale catre alte servicii unde masinile vor functiona la capacitatea normala.

Primele 17 masini vor fi transferate pana in 10 iulie ac, prin proces verbal de predare-primire, fara plata, din custodia serviciilor de ambulanta din Teleorman, Calarasi, Dolj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrita, Covasna, Harghita, Braila, Constanta, Galati, Vaslui si Vrancea in administrarea spitalelor de urgenta din Bucuresti, Pitesti, Craiova, Ploiesti, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Bistrita, Tg. Mures, Brasov, Constanta, Galati, Neamt si Iasi pentru a fi utilizate in structurile regionale de interventie.

Ministerul Sanatatii va continua analiza asupra autospecialelor neutilizate si urmatoarele redistribuiri vor fi realizate catre centrele de permanenta si autoritatile publice locale care se angajeaza in asigurarea unei garzi de permanenta in zonele rurale sau urbane.


Citeste si despre:

Erorile, greselile medicale Reducerea costurilor serviciilor medicale 52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde Beneficii si efecte adverse ale uleiului de ricin Menta are efecte uimitoare pentru sanatate 5 simptome ale hemoroizilor care nu trebuie neglijate Terapia cu aerosoli marini Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara 7 remedii naturale pentru ameliorarea durerii MDMA (Ecstazy) Lucruri pe care ar fi bine sa le stiti despre apa de gura Ghid antibiotice: precautii, interactiuni si efecte adverse Cafeina Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Programele nationale de sanatate