Contributia pentru asigurarile sociale de sanatate va scadea, de la 1 iulie, cu 1%

Publicat: 10 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Contributia lunara a angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate va fi, de la 1 iulie, de 5,5%, fata de 6,5% cat este in prezent, potrivit legii bugetului de stat pe anul 2008.

Angajatorii au obligatia de a vira, lunar, contributia de asigurari de sanatate a angajatilor pentru salariile care se supun impozitului pe venit, indeminizatiilor de somaj si veniturile realizate din pensii.

Pentru veniturile impozabile, realizate de persoane care desfasoara activitati independente si care se supun impozitului pe venit, contributia pentru asigurarile sociale de sanatate se va plati trimestrial.

Persoanele fizice care nu sunt angajatori si care nu se incadreaza in categoria persoanelor care desfasoara activitati independente vor plati contributiile anual. Tot anual se vor plati si contibutiile pentru veniturile din agricultura si silvicultura, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor, pentru veniturile divindende si dobanzi si pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate individual sau intr-o forma de asociere.

Legea bugetului de stat pentru anul 2008 prevede si o scadere a contributiei angajatorilor pentru asigurarile de sanatate cu 0,3%, de la 1 decembrie 2008, de la 5,5% la 5,2%. Contributia de pensie a angajatului va ramane nemodificata pe tot parcursul anului 2008, respectiv la nivelul actual de 9,5 la suta.


Citeste si despre:

PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Protocol de practica in boala Gaucher Protocol de practica in artropatia psoriazica Protocol de practica in poliartrita reumatoida Contract cadru 2009 Programul national de diabet zaharat Top 5 fructe si legume ale lunii iulie: ne ajuta sa slabim si ne mentin sanatatea Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Ce este testosteronul si care sunt rolurile acestuia in organism? 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Nu suntem suficient de bine informati cu privire la sanatatea dentara! Selectia si pregatirea prin rezidentiat cu timp partial in specialitatea medicina de familie Prim ajutor in cazul unei muscaturi de capusa Securitatea sociala a lucratorilor migranti De ce au oamenii par pe corp? Adio kilograme in plus cu tratamente spa