Colegii medicului din Slatina sustin ca nu l-au vazut pe acesta amenintand cu pistolul

Publicat: 02 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Personalul medical audiat de Colegiul Medicilor Olt sustine ca nu l-a vazut niciodata pe seful Sectiei de Cardiologie de la Spitalul de Urgenta Slatina, dr. Mircea Andritoiu, amenintand pe cineva cu pistolul, asa cum a fost acuzat de unele asistente din spital.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Olt a audiat intreaga sectie de Cardiologie, formata din cinci medici, noua asistente si asistenta sefa. Toti cei audiati au declarat in scris, sub semnatura, ca nu l-au vazut niciodata pe Andritoiu amenintand pe cineva cu pistolul.

Roxana Dragomir, sefa Sanitas Olt, care a sustinut ca are sesizari potrivit carora dr. Andritoiu ar fi amenintat-o cu pistolul pe una dintre asistente, nu s-a prezentat la audieri. Colegiul Medicilor Olt nu o poate obliga sa dea declaratii, intrucat liderul Sanitas Olt, nu este membra a Colegiului Medicilor din Romania.

Seful sectiei de cardiologie a fost acuzat, duminica, de o asistenta, ca atunci cand este de garda iese pe holurile sectiei in pijamale si chiar pe jumatate dezbracat, ca vine inarmat la spital si ca s-a batut cu mai multi angajati din spital.

Acuzatiile aduse medicului Andritoiu au aparut in contextul scandalului legat de moartea unui batran care, pe 22 ianuarie, a fost plimbat aproape patru ore de la o sectie la alta a Spitalul Judetean Olt, fara a i se acorda ingrijiri medicale. Insotit de asistenta de la ambulanta, barbatul in varsta de 63 de ani a ajuns de la sectia de Urgente, la Boli Cronice, la Interne si inapoi la Urgenta. La circa o jumatate de ora dupa ce asistenta l-a lasat in grija medicilor de la spital, batranul a murit.


Citeste si despre:

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Top 10 urgente medicale si tratamentul lor Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Medicamentele pentru dureri eliberate fara prescriptie medicala si riscul pe care acestea le implica