Cercetatorii americani au creat un dispoziv de traducere a sunetelor in vibratii

Publicat: 03 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dispozitivul care traduce sunetele in vibratii, la care lucreaza cercetatorii americani de la Institutului de Tehnologie Massachusetts (MIT), poate ajuta persoanele cu deficiente de auz sa simta sunetele, inlocuind vechea metoda a citirii cuvintelor pe buzele interlocutorului.

Multe persoane cu deficiente de auz folosesc ca metoda de comunicare citirea pe buze, care are multe neajunsuri, printre care faptul ca anumite consoane, precum "b" sau "p" sunt imposibil de distins si faptul ca necesita multa atentie si concentrare.

Cercetatorii din grupul de comunicare senzoriala a MIT lucreaza la o noua generatie de asemenea dispozitive care ar putea reprezenta o alternativa la implanturile cohleare pe care nu si le pot permite toate persoanele cu deficiente de auz. Aparatele la care lucreaza cercetatorii MIT vor fi de cateva ori mai ieftine decat implanturile.

Dispozitivul tactil este bazat pe un soft care poate fi compatibil si cu telefoanele mobile, care pot fi transformate in ajutoare tactile pentru persoanele cu deficiente de auz. Astfel, oricine poseda un telefon mobil are deja o mare parte din dispozitiv, inclusiv un microfon, capacitatea de a procesa semnalul digital si un sistem de vibratii.

Prototipurile la care lucreaza cercetatorii americani in prezent pot fi tinute in mana sau purtate in jurul gatului, insa odata ce va fi terminat softul, acesta va putea fi cu usurinta incorporat in functiile telefonului mobil.


Citeste si despre:

25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru medicina Cafeaua previne depresia 9 sfaturi pentru a reduce caloriile de sarbatori! Medicamentele si alcoolul - inamicii somnului linistit Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate Sexualitatea pe parcursul vietii Dieta mediteraneana 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Alergatul: cum prelungeste speranta de viata cu 3 ani si alte beneficii pentru sanatate Comunicare, terapie si relatie Usturoiul - produs natural pentru slabit 5 alimente ce trebuie incorporate in dieta Dieta mediteraneana ajuta la imbunatatirea memoriei Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar Un nou tip de ecografie ar putea detecta cancerul mai eficient