Campania 'Doneza sange! Fii erou!'

Actualizat: 12 Noiembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti a relansat saptamana trecuta campania “Doneaza sange! Fii erou!”. Ajunsa la a patra editie, campania “Doneaza sange! Fii erou” si-a propus si in acest an ajutarea Centrului de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti.

Prin intermediul acestei campanii, organizatorii si-au propus sa atraga atentia asupra deficitului de sange existent in spitale si clinici universitare, precum si cresterea gradului de responsabilizare a tinerilor cu privire la importanta si necesitatea actului de donare a sangelui.

Proiectul “Doneaza sange! Fii erou!” doreste sa ajute depasirea acestui deficit prin organizarea periodica de campanii de donare de sange. In fiecare centru de colectare a sangelui, campania se va desfasura pe parcursul a 4 zile, perioada in care se asteapta ca numarul minim de donatori sa se ridice la 400 iar cantitatea de sange recoltata sa depaseasca 200 L.

Printre principalii sustinatori si parteneri ai proiectului se numara si Centrul Medical Focus. “Este bine cunoscut faptul ca acest deficit de sange existent in spitale si centre de colectare poate intarzia efectuarea interventiilor chirurgicale, intarziere care, nu de putine ori, a fost fatala. In consecinta, aceasta campanie ne demonstreaza o data in plus faptul ca fiecare din noi poate ajuta sau chiar salva o persoana aflata in dificultate doar prin simplul gest al donarii de sange. Pentru ca noi credem in reusita unei astfel de campanii, Centru Medical Focus sprijina demersul A.S.C.B, punand la dispozitia studentilor oferte speciale”, a declarat Dr. Maria Alexandrescu, Director Medical Imagistica Medicala Focus.


Citeste si despre:

E simplu sa donezi sange Transfuzia sangvina Cauze imunologice de infertilitate Donarea de sange Transplantul de celule stem Modificarea si completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar Bolile renale cronice Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Sanatatea publica Hipotensiunea arteriala la varstnici – o problema la fel de importanta ca si hipertensiunea arteriala? Donarea de plasma in cazul COVID-19 Ce trebuie sa stiti inainte de a dona sange Boli ale plamanilor si respiratorii SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Cum functioneaza transplantul de celule stem