Acord de cooperare in domeniul Sanatatii si a stiintelor medicale intre Romania si Republica Moldova

Actualizat: 06 Decembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Incepand cu data de 3 decembrie 2010, Romania si Republica Moldova au un acord de cooperare in domeniul Sanatatii si a stiintelor medicale

Cseke Attila, ministrul roman al Sanatatii si Vladimir Hotineanu, ministrul moldovean al Sanatatii au semnat, la Bucuresti, “Acordul de cooperare intre Ministerul Sanatatii al Romaniei si Ministerul Sanatatii al Republicii Moldova”.

Documentul contine mai multe dispozitii ce prevad dezvoltarea cooperarii in domeniul sanatatii si al stiintelor medicale.
Astfel, incepand de anul viitor, vor fi organizate vizite reciproce ale expertilor din cele doua tari pe domenii de interes, ca de exemplu strategii de sanatate, finantarea serviciilor din sistemul sanitar, management spitalicesc sau politica de pregatire a personalului medical.

A fost stabilit si cadrul pentru cooperare directa intre societatile de stiinte medicale.

Romania si Moldova vor coopera concret si pentru prevenirea bolilor transmisibile.

Este pentru prima oara cand, intre cele doua state, este semnat un Acord de colaborare. Pana in prezent a mai existat in 1994 si o intelegere, dar care si-a incetat valabilitatea.


Citeste si despre:

Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Sanatatea sanilor – importanta controalelor medicale Top 10 mituri din sanatate anulate de stiinta Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Care sunt serviciile medicale de care beneficiez? Sanatatea publica Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Documentele pentru dobandirea calitatii de asigurat respectiv de asigurat fara plata contributiei. Executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii Lege privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva Efectele necunoscute ale consumului de cafea Dr. Andreea Ciubotaru, medic primar oftalmolog: “Persoanele care lucreaza in fata computerului clipesc de 5 ori mai rar!” Alocatia de stat pentru copii – modificari si completari Catalogul national de programe de studii complementare