Dieta Weight Watchers

Actualizat: 01 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta Weight Watchers este o dieta cu o reputatie si o eficienta, demonstrate in rezultatele celor care au urmat-o de peste 40 de ani. De-a lungul timpului au existat diferite modificari ale programului dietetic, dar contactul si suportul online sau direct al celor care adopta aceasta dieta au ramas constante. Cele doua optiuni ale dietei sunt programul Flex si programul Core.

Programul Flex este o versiune actualizata a sistemului alimentar bazat pe contorizarea punctelor. Fiecaruia dintre alimente ii corespunde un numar de puncte. Obiectivul este de a consuma alimentele preferate fara a depasi un numar total, limita, de puncte, in fiecare zi. Valoarea punctelor alimentelor se calculeaza in functie de caloriile, grasimile si fibrele continute de acestea.

Programul Core este bazat pe abordarea stiintifica a densitatii energetice. Densitatea energetica se refera la totalul caloriilor continute de o anumita cantitate de alimente. Alimentele considerate ca avand un continut energetic scazut, au putine calorii comparativ cu cantitatea lor (de exemplu, supele de legume, legumele, fructele etc.). Alimentele cu un nivel ridicat de energie au multe calorii comparativ cu volumul lor (de exemplu, uleiuri, unt etc.). Planul Core ofera o dieta echilibrata prin concentrarea asupra unei liste de alimente sanatoase care sa mentina cat mai mult senzatia de satietate.

Beneficiile oferite de dieta Weight Watchers

Printre avantajele pe care le furnizeaza adoptarea dietei Weight Watchers se numara:

Dieta nu este recomandata copiilor cu varsta sub 10 ani si nici femeilor insarcinate. Copiii care au peste 17 ani trebuie sa aiba acordul medicului pentru a adopta acest plan dietetic. In plus, nu sunt acceptate persoanele care sufera de bulimie nervoasa.

Dieta Weight Watchers nu are rolul de a trata sau vindeca vreo boala. De aceea, cei care sufera de orice afectiune iau medicamente recomandate de medic sau au interdictii dietetice (cum ar fi consum scazut de sodiu, alimente fara gluten) trebuie sa abia aprobarea medicului inainte de a urma dieta Weight Watchers.


Citeste si despre:

Topul celor mai populare diete Obezitatea Cat de rapida ar trebui sa fie scaderea in greutate? 10 pericole alimentare Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio Aditivii periculosi din alimente Alimente daunatoare ficatului. Alternative sanatoase O noua investigatie din Romania dezvaluie viata puilor crescuti pentru carne Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Alegeri alimentare sanatoase Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima Cum sa asociati alimentele pentru a pierde in greutate Adevarul despre alimentele fast - food Alimente cu rol detoxifiant Intolerante alimentare versus alergii alimentare
Cere sfatul medicului ×