Beneficiul surprinzator al otetului asupra diabetului

Actualizat: 05 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii italieni au descoperit ca otetul are un efect benefic surprinzator asupra diabetului.

Potrivit oamenilor de stiinta, consumul a doar patru lingurite de otet la o masa obisnuita (inserat in dressinguri si mancaruri) scade glicemia cu 30%, reusind astfel sa tina in frau diabetul.

Explicatia savantilor este aceea ca aciditatea produsului ajuta la combaterea cresterilor bruste ale glicemiei din sange, prin incetinirea digestiei si a ratei de evacuare gastrica.

Desi toate tipurile de otet sunt benefice contra diabetului, un profesor in nutritie de la Universitatea din Sidney, Australia, a descoperit ca cel preparat din vin rosu ofera cele mai multe beneficii in acest sens.

Si consumul de alte alimente cu aciditate crescuta - grepfrut, portocale, lamai - are un impact pozitiv in reglarea glicemiei din sange, insa nu la fel de mare precum otetul.

Specialistii recomanda celor care sunt predispusi la aceasta boala cronica, precum si celor care sunt deja diagnosticati cu ea, sa acorde o mai mare atentie otetului in dieta zilnica.


Citeste si despre:

Viata cu diabet – evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului Prevenirea diabetului Efectele diabetului asupra organismului - bolile cardiovasculare Dieta de vara a persoanelor cu diabet 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet Cum e viata unui copil cu diabet in Romania? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2 Dieta Pritikin Diabetul zaharat latent autoimun al adultului (diabet LADA) 8 semne de avertizare a prezentei diabetului de tip 2 Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat Dieta Perricone