Negresa
Actualizat: 20 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale:
Grasimi: 12 g
Glucide: 16 g
Calorii: 186
Pentru: 12 portii
Ingrediente:
- 1/2 ceasca faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/3 ceasca de cacao neindulcit
- 1 lingura de apa calda
- un pliculet de vanilie
- 1/2 pachet de unt taiat in cuburi mici
- 115 g ciocolata neagra taiata bucati
- 2 oua
- 1/3 cana de zahar
- 1/3 ceasca indulcitor
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 150 grade celsius.
- Se pune tava pe gratarul din mijlocul cuptorului.
- Intr-un castron mic se cerne faina si se adauga praful de copt.
- In alt recipient amestecati apa, vanilia si cacao.
- Intr-un castorn mare preferabil din metal pus deasupra unei cratite cu apa fierbinte (dar partea de jos a castronului sa nu atinga apa) se amesteca untul si ciocolata pana se topesc si se omogenizeaza.
- Separat se amesteca 2 albusuri si un ou intreg, zaharul si indulcitorul.
- Se incorporeaza cu amestecul cu vanilie si cacao.
- Se adauga apoi ciocolata si untul topite si faina cu praful de copt.
- Se incorporeaza totul bine.
- Se toarna aluatul tava din cuptor.
- Se coace aproximativ 20 de minute, iar tava se intoarce de mai multe ori in cuptor.
- Se lasa prajitura sa se raceasca (cam o ora).