Unt

Materie grasa alimentara obtinuta plecand de la smantana laptelui de vaca.
Untul este, atunci cand este consumat crud, una dintre cele mai digeste materii grase. El este bogat in vitamina a (o ratie de 25 grame permite acoperirea a aproximativ 30% din necesitatile zilnice ale copilului si ale adultului) si aduce, de asemenea, vitamina d necesara organismului. El contine acizi grasi esentiali indispensabili constituirii corecte a creierului la copil. Valoarea sa nutritiva este ridicata (780 kilocalorii pentru 1OO grame). Intr-un volum mic, untul constituie o sursa importanta de energie utilizabila rapid de catre organism.

Citeste si despre:

Unt versus margarina Untul de arahide Beneficiile untului de Shea pentru sanatate Inlocuitori pentru unt Nostalgia: dulcea reamintire Dieta celor 3 ore Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine) 10 alimente care contin grasimi sanatoase Cum sa consumati in siguranta grasimile saturate