Consumul moderat de alcool in timpul sarcinii face bine fatului - studiu

Publicat: 03 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un pahar de alcool pe saptamana in timpul sarcinii nu afecteaza dezvoltarea mentala a fatului si aduce chiar o imbunatatire a comportamentului viitorului copilul, potrivit unui studiu al cercetatorilor englezi, prezentat de cotidianul britanic The Independent.

Consumul mare de alcool in timpul sarcinii poate cauza probleme de sanatate pentru fetusul aflat in crestere, in timp ce un consum moderat nu produce efecte daunatoare, sustin cercetatorilor englezi.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat 12.500 de copii de trei ani nascuti in Marea Britanie. Rezultatele studiului mai arata ca majoritatea copiilor nascuti de femei care au consumat moderat alcool in timpul sarcinii au mai putine probleme emotionale si cognitive decat cei adusi pe lume de mame care nu au baut deloc sau care au consumat prea mult alcool. in plus, nu s-a gasit nicio dovada care sa sustina afirmatia ca un consum moderat de alcool ar putea avea vreun afect negativ asupra dezvoltarii mentale a fetusului.

"Cercetarea noastra a demonstrat ca un consum moderat de alcool, un pahar-doua pe saptamana, in timpul sarcinii, nu creste riscul de dificultati comportamentale sau deficiente cognitive", a precizat coordonatorul studiului, dr. Yvonne Kelly.


Citeste si despre:

Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta Nefropatia diabetica Dementa Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD) Sedentarismul in randul copiilor Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Tratamentul osteoporozei Impactul tatuajelor asupra sanatatii Gestionarea migrenelor la serviciu Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Mituri si adevaruri despre cafeina Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Cancerul ovarian