Cioppino
Actualizat: 16 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest preparat traditional al bucatariei italienesti este bine tolerat in ulcer, datorita ingredientelor sale usor de digerat.
Pestele este o sursa excelenta de proteine si grasimi sanatoase, iar ierburile aromatice din reteta dau savoare si furnizeaza cantitati importante de antioxidanti.
Ingrediente
- 100 grame peste (la alegere)
- 1 rosie medie, taiata cuburi
- 500 ml supa limpede de legume
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1 lingurita patrunjel
- 1 sfert de lingurita oregano
- 1 sfert de lingurita busuioc
- 1 sfert de lingurita rozmarin
- 1 jumatate de lingurita seminte de chimen
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
- Amestecati ceapa, patrunjelul, oregano-ul, busuiocul, rozmarinul si semintele de chimen in recipientul blenderului si procesati.
- Transferati acest amestec si restul ingredientelor (cu exceptia pestelui) intr-o oala medie si fierbeti supa, acoperita, timp de 30 de minute (la foc potrivit).
- Adaugati pestele si continuati fierberea timp de 10-15 minute (in functie de rapiditatea cu care se gateste carnea de peste).
- Indepartati foaia de dafin si serviti preparatul imediat ce se raceste suficient (nu il consumati fierbinte!).