Spitalul OncoFort, cea mai mare investitie medicala din anul 2013, a fost inaugurat cu o operatie in premiera pentru Romania

Actualizat: 23 Octombrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Odata cu inaugurarea primului spital din reteaua proprie, efortul investitional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost incununat cu succes. Este un pas important atat pentru shareholderi cat si pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investitii in acest an, iar antreprenorii au fost mult mai prudenti in deschiderea de noi centre.

Spitalul OncoFort este un proiect unic in Romania, deoarece a implementat un model medical ce are grija de pacienti incepand cu etapele de preventie, diagnostic, second opinion, tratament in ambulatoriu (spitalizare de zi), iar din acest an cu cel mai nou serviciu si anume tratamentul chirurgical. Avantajul major al spitalului il reprezinta echipa medicala de chirurgi de notorietate internationala, cat si infrastructura existenta (radioterapia si chimioterapia), cea care a permis finantarea proiectului si finalizarea lui in termenele previzionate.

Investitia totala a spitalului a fost de 7 milioane de Euro, din care aproape 2.8 milioane de Euro au fost alocati numai in anul 2013.
“Spitalul este un proiect de mult asteptat pentru mine cat si pentru echipa cu care lucrez. Asa cum ne-am obisnuit sa intram cu noutati pe piata serviciilor medicale private, noutatea oferita de Spitalul OncoFort va fi data de abordarea celor mai dificile cazuri din zona oncologica” afirma Robert Serban, actionarul companiei Gral Medical.

Odata cu remanierea spitalelor din provincie s-a acutizat si mai mult nevoia pacientilor de a se trata in aceeasi locatie, iar Spitalul OncoFort vine in intampinarea pacientilor tocmai cu aceste servicii medicale dedicate, complete si complexe oferite intr-un singur loc.

Spitalul OncoFort este construit pe o suprafata de 5000 mp, in apropiere de P-ta Alba Iulia din capitala, are o capacitate de 50 de paturi si este format din sectia de radioterapie, sectia de chimioterapie, blocul operator cu 2 sali de operatii, departamentul de imagistica medicala si un centru de diagnostic rapid, unde sunt acoperite peste 40 de specialitati medicale in ambulatoriu.

Salile de operatii sunt dotate la standarde inalte cu echipamente de chirurgie laparoscopica HD, aparatura performanta de electrochirurgie (cateter monopolar, bipolar si radiofrecventa), aparate de anestezie de ultima generatie si o unitate complementara de terapie intensiva. Un alt factor de noutate pentru spital il reprezinta ventilatia de tip inteligent, unicat in randul spitalelor actuale, ce ofera un perete de siguranta antimicrobiana (diferenta de presiune) intre holuri si sectii.

Spitalul OncoFort si-a propus venituri de 4 milioane de Euro pentru primul an de functionare, iar dupa un an unitatea isi va mari capacitatea pana la 100 de paturi. Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie in anul 2013, dupa ce in prima perioada a anului compania a reusit sa finalizeze un centru nou in Rm. Valcea.


Citeste si despre:

Strugurii si beneficiile lor: cea mai buna protectie anticancer din lume Cele mai mari pericole ale verii pentru sanatatea pielii Cancerul de prostata - cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate Mixomul atrial - cea mai frecventa tumora primara cardiaca Cum alegi cea mai buna metoda contraceptiva De ce este micul dejun cea mai importanta masa a zilei Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Operatia de callosotomie pentru epilepsie Abdominoplastia, solutia rapida pentru un abdomen atractiv Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Efecte musculo-scheletice ale balneoterapiei Tusea convulsiva la copii: ce trebuie sa stii Operatia cezariana Operatia de bypass coronarian