Presedintele Aliantei Mondiale pe Hepatite, prezent la Conferinta Nationala APAH-RO

Actualizat: 29 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) va invita sa luati parte la Conferinta Nationala APAH-RO, editia a VI-a, cu participare internationala, eveniment care se va desfasura la Brasov, in perioada 10-12 octombrie 2014, la Hotel Cubix (B-dul Saturn nr. 47).

Participarea la acest eveniment este pentru pacientii cu afectiuni hepatice extrem de importanta in contextul in care hepatita virala este o problema de sanatate publica, atat la nivel european, cat si in Romania.

Ne onoreaza cu prezenta pe toata perioada conferintei si domnul Charles Gore, presedintele Aliantei Mondiale pe Hepatita (World Hepatitis Alliance - WHA), alaturi de reprezentantii asociatiilor de pacienti cu boli hepatice din Marea Britanie, Grecia, Serbia, toate membre ELPA (European Liver Patients Association).

La eveniment sunt invitati pacienti si sustinatori ai acestora din intreaga tara, reprezentanti ai altor asociatii de pacienti pe patologii conexe din Romania, reprezentanti ai unor organizatii internationale in domeniul hepatitelor, medici specializati in diverse domenii, dar in special Gastroenterologie si Boli Infectioase.

De asemenea, in cadrul evenimentului va fi organizata o masa rotunda cu tema centrala: „Colaborarea pacient-medic pentru accesul la investigatii si tratament in Romania si Europa – exemple de bune practici”.

„Ideea acestei mese rotunde a pornit de la faptul ca, avand alaturi de noi invitati de marca din tara si din strainatate, avem posibilitatea de a impartasi experiente utile care pot fi aplicate de fiecare dintre asociatiile de pacienti prezente. Pacientii romani cu hepatita au nevoie si de sprijinul autoritatilor pentru a beneficia asemeni celorlalti pacienti europeni de masuri eficiente de preventie, monitorizare a bolii, acces la tratament si nediscriminare de orice fel”, a declarat presedintele APAH-RO, Marinela Debu.

Potrivit statisticilor, Romania se afla pe locul 4 la nivel global in ceea ce priveste decesele cauzate de hepatita B si C, iar in Uniunea Europeana pe un loc fruntas in ceea ce priveste prevalenta si mortalitatea pe hepatita C. Cifrele inseamna suferinta, inseamna costuri pe care pacientii nu si le permit, inseamna vieti intrerupte la varsta la care orice om este un membru important al familiei, al societatii si al economiei. Cifrele indica necesitatea existentei unor politici corespunzatoare care sa abordeze aceste boli in Romania ca in fiecare alt stat membru al Uniunii Europene, intr-o deplina concordanta.

„Hepatitele virale au fost prea mult timp ignorate in toata lumea. Rezultatul este ca acum, hepatitele ucid anual mai multi oameni decat HIV / SIDA. 2014 a fost un an foarte important pentru ca 194 de state membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii au adoptat o rezolutie puternica, ce face apel la toate tarile sa dezvolte si sa implementeze strategii nationale de combatere a hepatitelor virale. Cu toate acestea, o rezolutie ramane doar o bucata de hartie pana cand vom vedea actiuni concrete. Avem nevoie de punerea in aplicare imediata a masurilor de imbunatatire a prevenirii, cresterea diagnosticarii, precum si sa ne asiguram ca toti cei care au nevoie au acces la tratamente extrem de eficiente, acum disponibile. S-a pierdut prea mult timp fara sa se faca nimic in acest domeniu. Nu mai este timp de pierdut!", ne-a transmis presedintele WHA, Charles Gore.
Va asteptam!


Citeste si despre:

19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Transplantul hepatic - cand si cum se realizeaza Chemoembolizare hepatica - solutia nechirurgicala a tumorilor hepatice! Hepatita B si noile ghiduri de tratament Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, Prof. Dr. Irinel Popescu Top 10 cauze de deces la nivel mondial Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Hepatita B - Sa cunoastem realitatea! Hepatita, o boala cu urmari grave. Nu neglija niciodata tratamentul! Hepatita D: cauze, simptome si tratament Tipuri de hepatita - cum se transmite fiecare tip Hepatita Virala E Fibroza hepatica - evolutie, complicatii si tratament Informatii esentiale despre biopsia hepatica