MedLife ofera teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infectiei cu virusul COVID-19

Actualizat: 11 Februarie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Datele statistice arata ca nivelul de accesare a serviciilor de preventie a scazut in perioada pandemiei;
• Prin acest demers Sistemul Medical MedLife isi propune sa incurajeze preventia, vizita la medic si implicit monitorizarea bolilor cronice;
• Demersul este valabil pentru toti pacientii care vin in clinicile MedLife pentru control, consultatie sau investigatie medicala non-invaziva in intervalul 7 februarie – 7 martie.


In contextul pandemiei, romanii sunt mult mai reticenti in ceea ce priveste vizita la medic, atunci cand vine vorba de un screening medical periodic, evaluarea starii de sanatate cand au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice. De aceea, MedLife, liderul pietei de servicii medicale private, vine in intampinarea acestei probleme si ofera gratuit, la cerere, teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 tuturor pacientilor care le trec pragul pentru control, consultatie sau o investigatie medicala, in perioada 7 februarie- 7 martie 2021.

Preventia si monitorizarea bolilor cronice au fost lasate pe un loc secund in prioritatile romanilor

Conform statisticilor oferite de Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica si Centrul National de Statistica si Informatica, in perioada ianuarie – septembrie 2020 s-au inregistrat scaderi ale numarul de diagnosticari sau monitorizari ale bolilor cronice in randul pacientilor romani.

Potrivit buletinului informativ, in perioada analizata au fost inregistrate cu aproximativ 13% mai putine cazuri de cancer decat in aceeasi perioada in 2019, cu aproximativ 20% mai putine cazuri de diabet zaharat si cu 32% mai putine cazuri de tuberculoza. De asemenea, si la nivel international, diagnosticarea si tratarea bolilor cardio-vasculare au scazut cu aproape doua treimi in intreaga lume in primele luni ale pandemiei. Acest trend descendent a fost confirmat si prin prisma datelor interne MedLife.

„Inca de la inceputul pandemiei, am venit cu solutii pentru a crea un mediu cat mai sigur atat pentru pacienti, cat si pentru personalul medical. Ne-am adaptat rapid contextului si am continuat sa dezvoltam si sa imbunatatim permanent masurile de protectie si preventie pentru a putea limita riscul de raspandire a noului coronavirus. Dupa aproape un an, analizand trendul, am observat ca desi sanatatea a devenit mai importanta ca oricand in aceasta perioada, preventia si monitorizarea bolilor cronice au fost lasate pe un loc secund in prioritatile romanilor, ceea ce ne-a ingrijorat stiind efectele negative a diagnosticarii tardive sau a monitorizarilor precare. De aceea, pentru a oferi un plus de incredere in ceea ce priveste vizita la medic, oferim gratuit, la cerere, teste antigen pentru toate serviciile accesate in clinicile si spitalele noastre”, declara Mihai Marcu, CEO MedLife Romania.

Rezultatul testului antigen se elibereaza in 15 minute, in ziua programarii.

Testele rapide gratuite pentru depistarea infectarii cu virusul SARS-CoV2 (COVID-19) se vor efectua in ziua programarii, cu 15 minute inainte. Aceste teste sunt bazate pe detectia de antigeni, care pun in evidenta prezenta unor proteine din componenta virusului SARS-CoV2 (antigene virale) si sunt acceptate in transmiterea datelor catre DSP. Testele pot avea avantajul de a fi rapide si indica faza acuta a bolii (chiar si in cazul pacientilor asimptomatici), dar pot prezenta atat rezultate fals pozitive, cat si fals negative.

Pentru certificare, testele pozitive trebuie urmate de un test RT- PCR SARS- CoV-2. in mod particular, aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de catre profesionisti, ceea ce inseamna ca se recomanda ca prelevarea probei si interpretarea rezultatelor sa se faca de catre personal medical calificat.


Surse:
https://www.jacc.org/doi/10.1016/j.jacc.2020.10.054
https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2021/01/Buletin-Informativ-Principalii-Indicatori-ai-Starii-de-Sanatate-pe-9-luni-2020.pdf


Citeste si despre:

Contract cadru 2009 Centura de siguranta - exceptii de la obligativitatea utilizarii Legea concediului paternal Stresul legat de locul de munca 6 bariere in calea pierderii in greutate Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca Violenta domestica - un plan de siguranta Totul despre efectuarea corecta a tatuajelor Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Alaptarea dupa diversificarea alimentatiei