De la 1 iunie, vizitele la psiholog vor putea fi gratuite

Actualizat: 30 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Incepand cu 1 iunie, romanii asigurati vor putea merge gratuit la psiholog, pe banii statului, in baza unei trimiteri de la un medic specialist, potrivit unui comunicat de presa emis de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR).

In premiera in Romania, romanii asigurati la sistemul de asigurari de sanatate vor putea beneficia de servicii psihologice decontate de stat - evaluare si consiliere psihologice.

Anuntul a fost facut chiar de presedintele CPR, Mihai Anitei, care a subliniat faptul ca reprezentantii CNAS au inteles cat este de important ca romanii sa aiba acces gratuit la astfel de servicii.

Vestea buna se adreseaza si parintilor cu copii autisti, intrucat autoritatile au aprobat in pachetul gratuit si serviciile psihologice pentru copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.

Romanii asigurati pot apela la serviciile psihologice gratuite din pachetul oferit de CNAS doar pe baza unui bilet de trimite de la un neruolog, ORL-ist, ortoped, reumatolog sau nefrolog. Pachetul se mai adreseaza si celor care sufera de diabet, cancer, probleme cu greutatea sau boli de sange.


Citeste si despre:

Infertilitatea la barbati - generalitati Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate Beneficiile florilor de tei pentru sanatate Descopera excelenta in tratamentul infertilitatii cu Academia de FIV! Instructiuni de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a legislatiei privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale - OUG nr. 100/2008 Ordonanta de urgenta nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Trender si Ivatherm lanseaza campania 'Cate lucruri imparti cu femeile din viata ta?' Testele genetice intra in practica medicala Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Virusul West Nile: simptome si tratament Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Autismul - Investigatii si testari Cand vorbim despre sex cu cei mici?